K1 i Boks

Tysona ne zanimaju pravila: 'Nitko ne sparira mjesec dana da bi odradio ekshibiciju'

Mike Tyson i Rafael Cordeiro
 Instagram
Trener Rafael Cordeiro ne sumnja da će Mike Tyson i Roy Jones Jr. odraditi pravi boksački meč

Tek nekoliko dana preostalo je do meča Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. Meča koji intrigira imenima koja će ući u ring, ali isto tako meča za koji nitko ne zna što zapravo očekivati. Hoće li se borci uistinu pridržavati pravila koja im je postavila kalifornijska komisija? Ako bude tako, fanovi koji će platiti 50 dolara za prijenos bit će više nego razočarani.

S druge strane, boksači tvrdi kako dolaze odraditi pravi meč, a to je sad potvrdio i Rafael Cordeiro. Upravo je legendarni MMA i muay thai trener pripremao Tysona za ovaj meč te je uvjeren kako Mike ima sposobnost pobijediti nokautom. Osim toga, tvrdi da mu je to zapravo i glavni cilj. Ako u tome ne uspije, uvjeren je da će mu pobjedu dodijeliti tri "celebrity suca" koje je postavio WBC. Naime, prave suce meč neće imati i komisija nema namjeru proglasiti pobjednika čak niti u slučaju prekida.

"U ringu će biti dvije legende i obojica će ići završiti meč. Borba ima tri bodovna suca i suca u ringu. U pitanju je dakle prava borba i pobjednika će biti. A mi ćemo ići na pobjedu od početka do kraja. Mike nije došao odraditi ekshibiciju, dolazi se boriti. Nitko ne sparira mjesec dana za ekshibiciju. Respektiramo Roya jer i on dolazi odraditi pravu borbu", rekao je Cordeiro u razgovoru za MMA Fighting, potvrdivši kako Tyson jednostavno ne zna u ringu se ponašati drugačije:

"Plan je ne bježati od onoga što Mike Tyson predstavlja. To je njegova esencija koju nitko ne može oduzeti. Ako primijeti da je Jones osjetio njegove udarce, on će krenuti meč i završiti."

Potvrdio je i kako će ovo biti tek početak Tysonovog povratka te da isti namjerava pokazati da u sredini šestog desetljeća i dalje može fanovima pružiti ono što on njega očekuju.

"Ovo je samo prvi od mnogih mečeva koje će odraditi. Želi nastaviti i biti aktivan. Mike pokreće ligu legendi i bit će njeno zaštitno lice. Možete biti sigurni da ćemo ga ponovno gledati već iduće godine", potvrdio je Cordeiro.

Linker
18. travanj 2024 01:40