K1 i Boks

Tysona pitali koji mu je najdraži nokaut u karijeri, njegov odgovor iznenadio mnoge: ‘Čekao sam to od 14. godine‘

Mike Tyson

 JUERGEN HASENKOPF/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Juergen Hasenkopf/imago Sportfotodienst/profimedia
‘Iron Mike‘ 1988. je nokautirao Larryja Holmesa i tako, prema svojim riječima, osvetio velikog Alija

Legendarni Mike Tyson u svojoj kolekciji ima pozamašan broj impresivnih nokauta i boksački fanovi nerijetko dvoje oko toga koji je bio najupečatljiviji. Donnie Long, Henry Tillman, Reggie Gross, Marvis Frazer, Michael Spinks, Buster Mathis Jr., Francois Botha, i mnogi drugi padali su kao pokošeni od Tysonovih "bombi", te dok bi mnogi boksački sladokusci baš u nekom od mečeva s navedenim protivnika pronašli svog favorita u kategoriji nokauta "Iron Mikea" - on sam razmišlja drugačije.

"Moj najdraži nokaut je onaj protiv Larry Holmesa. Kad sam bio mali, 1980., borio se s Muhammadom Alijem i prebio ga poprilično gadno. Imao sam 14 godina i tada sam rekao da ću osvetiti Alija. Radilo se o tome više nego o samom nokautu. Holmes je bio dobar, nikad prije nije bio nokautiran", ispričao je Tyson u razgovoru za Complex.

Podsjetimo, Tyson i Holmes odmjerili su snage krajem siječnja 1988. godine u Atlantic Cityju (New Jersey, Sjedinjene Američke Države). "Iron Mike" pobijedio je tehničkim nokautom u četvrtoj rundi (jedinim nokautom kojeg je Holmes pretrpio u svojoj bogatoj karijeri) i tako zadržao WBA, WBC i IBF pojaseve u svom vlasništvu, a kako je legendarni teškaš "osvetio" Alija možete se prisjetiti u videozapisu koji slijedi.

Linker
27. travanj 2024 20:42