K1 i Boks

U planu veliki boksački spektakl: Ruiz i Ortiz nastupaju na istom eventu!

Andy Ruiz Jr. i Luis Ortiz
 TIMOTHY A. CLARY / Yann COATSALIOU / AFP
Dva velika teškaška okršaja trebali bismo gledati na priredbi koja nas čeka 7. studenog

Brojni svjetski mediji, uključujući i obično dobro upućenog insajdera Mikea Coppingera, javljaju da nas u 11. mjesecu čeka jedna prava borilačka poslastica.

Već se neko vrijeme priča da će Microsoft Theater u Los Angelesu ugostiti meč Andyja Ruiza Jr-a (33-2) i Chrisa Arreole (38-6-1). Bivšem svjetskom prvaku Ruizu ovo će biti prvi nastup od prosinca prošle godine kada je u revanšu s Anthonyjem Joshuom ostao bez svojih WBA (Super), IBF, WBO i IBO titula.

Njegov protivnik ovom će prigodom biti trostruki WBC-ov izazivač kojeg smo posljednji put u ringu gledali prije godinu dana u porazu od Adama Kownackog.

Ruiz i Arreola trebali bi biti glavna borba večeri, a prije njih u ringu će se po novim informacijama naći Luis Ortiz (31-2) i Scott Alexander (16-3-2).

41-godišnji 'King Kong' trebao bi biti veliki favorit u ovom meču, a bit će mu to prvi nastup otkako ga je u studenom 2019. nokautirao Deontay Wilder.

Pretpostavka je da su menadžeri kubanskom veteranu pronašli protivnika preko kojeg bi trebao vratiti samopouzdanje, ali i koji bi mu trebao biti zagrijavanje za ono što slijedi nakon toga.

Naime, po boksačkim se krugovima šuška da bi, ako sve prođe prema planu, tamo negdje u prvoj polovici 2021. godine u ringu trebali gledati upravo Ortiza i Ruiza i to u borbi koja bi mogla odrediti idućeg WBC izazivača.

Spomenimo kako su ovo još uvijek neslužbene informacije, a moguća je i promjena ranije navedene lokacije jer sve zapravo ovisiti o tome hoće li u konačnici biti dozvoljen dolazak navijača na tribine.

Linker
14. travanj 2024 22:43