K1 i Boks

U prvi plan iskočile dvije lokacije za treći meč Furyja i Wildera, pojavili se i neki termini

Wilder vs. Fury
 Mark RALSTON / AFP
Osim okvirnog datuma za treći meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera, pojavile su se i moguće lokacije

Treći meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera trebao bi se dogoditi ove godine, a zaduženi za organizaciju već rade na tome. Meč ne bi trebalo biti problem organizirati, posebno jer je Wilderu cilj što se prije vratiti i pokušati osvetiti teški poraz, dok se Fury želi riješiti te obaveze koja mu stvara prepreku u organizaciji meča protiv Anthonyja Joshue. Meč će se tako svakako održati ove godine, a sve češće se pojavljuju neki konkretni podaci o terminu i mjestu održavanja.

Jedan od tri promotora Tysona Furyja, još uvijek vrlo vitalni 88-godišnji Bob Arum, ima plan za održavanje tog meča. Isti vjerojatno neće izazvati pažnju kao ovaj održan u veljači, no Wilder je imao pravo tražiti ga i to pravo će iskoristiti. Ono što je sigurno je to da meč mora biti pred publikom pa su tako u igri samo one lokacije koje to mogu omogućiti.

"Makau je mogućnost budući da privlači prave potrošače i imaju jako dobre protokole. Već mjesecima nemaju niti jedan slučaj koronavirusa. Razgovarali smo s njima i spremni su staviti novac na stol za meč Furyja i Wildera u studenom ili prosincu. Naši prijatelji u Australiji također govore o tom meču, vjerojatno u Sydneyu. To je također mogućnost", otkrio je Arum.

Upravo će Arum već za dva dana pokrenuti povratak boksa, putem šest manjih Top Rankovih priredbi u samo tri tjedna. Osigurao je prostor unutar MGM Grand kompleksa u Las Vegasu i sve je spremno za povratak boksa. Očekuje se da bi do kraja ljeta trebali biti održani i neki od najvećih mečeva, onih pravih "blockbustera" s najvećim zvijezdama u glavnim ulogama.

Linker
20. svibanj 2024 19:36