K1 i Boks

‘Učinit ću da Joshua izgleda kao starac u tom ringu, istrgnut ću to iz njega. Ovo je sada moje vrijeme i moja era‘

Daniel Dubois 

 AA/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Iako često daje ovakve izjave, vrlo vjerojatno je i sam svjestan kakav boksač ga očekuje u subotu

Vrlo hrabre izjave na dnevnoj bazi daje IBF-ov prvak u teškoj kategoriji, Daniel Dubois. Ove subote očekuje ga veliki test, veliki meč, ali ujedno i velika prilika da napravi ogroman iskorak u karijeri. Anthony Joshua ogroman je meč za njega, a ove subote će se boksači obračunati na punom Wembleyju.

Mogao bi Joshua biti ključ Duboisovog velikog uspona, a toga je mladi boksač itekako svjestan. Sinoć je u novom intervjuu za DAZN rekao da će Joshuu učiniti da izgleda kao starac u ringu, te osim toga, da će ga na kraju nokautirati:

‘‘Mislim da je on glavni čovjek ovdje, čovjek koji drži sve ključeve. On ima krunu i ključeve svega što uopće možete zamisliti i ja to trebam oduzeti od njega. Pretvorit ću ga u starca u tom ringu i istrgnuti to iz njega. To je velika pobjeda, ogromna pobjeda‘‘, započeo je Dubois.

‘‘Mislim da on više nije isti tip. Mislim da je i dalje dobar borac, ljude je vrlo lako zavarati u ovoj igri. Prvo se borio s MMA tipom, pa onda s Ottom Wallinom. Ako ostavimo to iza sebe, vjerujem da je ovo pravi trenutak. U ovom sportu je sve do tajminga, sada je moje vrijeme da preuzmem i ovo učinim svojom erom‘‘, dodao je.

Iako često daje ovakve izjave, vrlo vjerojatno je i sam svjestan kakav boksač ga očekuje u subotu. Iskusan je Joshua na najvišoj mogućoj razini te je vladao godinama, tako da Dubois neće imati lagan zadatak kao što to predstavlja. No, lijepo ga je vidjeti motiviranog.

Linker
19. rujan 2024 07:49