K1 i Boks

UFC ikoni ponudili bizarnu borbu s Floydom Mayweatherom: ‘Trebao je to biti boksački meč u oktogonu‘

Floyd Mayweather

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
‘Money‘ se trebao sučelio s još jednom MMA legendom no pregovori su zbog nesuglasica neuspješno završili

Mayweather se tijekom svoje legendarne boksačke karijere borio sa superzvijezdom UFC-a Conorom McGregorom. Pobjedom nad "Notoriousom" u Las Vegasu zabilježio je 50. pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri.

"Money" se skoro sučelio s još jednom UFC legendom no pregovori su zbog nesuglasica bili prekinuti.

Prema Georgesu St-Pierreu, promotor mu je ponudio okršaj protiv Mayweathera, koji je predložio borbu koja bi bila nešto između boksa i MMA-a.

No, dvojac se nije uspio dogovoriti oko pravila, jer je bilo rečeno kako će se "GSP-u" dopustiti da koristi samo zadnji kružni šakom.

"Postojao je promotor koji je to htio organizirati. Način na koji su to opisali, bio je pošten kompromis između boksa i MMA. Bio sam u mirovini i rekao sam zašto ne“, otkrio je St-Pierre.

U vrhuncu karijere "GSP" je vladao UFC-ovom velter kategorijom.

"Organizator je doletio privatnim avionom i odmah smo krenuli u pregovore. Rekao je kako će se organizirati boksački meč u oktogonu, ali da mogu bacati samo zadnji kružni šakama. To mi se nije činilo pošteno pa sam tražio da se dopuste bilo kakvi udarci nogom, pristao bih i gađati samo iznad pojasa. No, nisu bili zainteresirani za to kao ni na borbu u parteru ni obična rušenja", dodao je St-Pierre.

Uvjete su prenijeli Floydu, a kako je "GSP" rekao "to je bila zamka" na koju nije planirao pristati, a pošto ga Floyd nije više kontaktirao shvatio je da su pregovori propali.

Linker
16. travanj 2024 13:38