K1 i Boks

Usyk brutalno iskreno o borbi Duboisa i Joshue: ‘Žao mi je što ovo govorim, ali to je istina‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois

 JORDAN PETTITT/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jordan Pettitt/pa Images/profimedia
Neporaženi Ukrajinac smatra da je kvalitativna razlika u odnosu na Joshuu nedostižna za ‘Dynamitea‘

Anthony Joshua i Daniel Dubois 21. rujna će odmjeriti snage na Wembleyju u meču za IBF-ov pojas svjetskog prvaka, a koji se trenutno nalazi u "Dynamiteovom" vlasništvu. Kako se okršaj dvojice britanskih teškaša bliži, tako se javnim prostorom množe i analize, odnosno prognoze na račun predmetnog meča. Među posljednjima je svoje viđenje iznio čovjek koji ih je obojicu pobijedio - Oleksandr Usyk.

"Odnosim se s poštovanjem prema Duboisu. Želim mu puno sreće i da dobro trenira, međutim, on i Joshua ne mogu se uspoređivati jer su potpuno različiti borci. Radi se o različitim vještinama, različitim stilovima...ponavljam, potpuno su različiti boksači", rekao je neporaženi Ukrajinac u razgovoru za Boxing News pa zaključio: "Iskreno, ne mislim da Dubois može dostići Joshuinu razinu. Žao mi je što ovo govorim, ali to je istina".

Podsjetimo, Usyk je pobijedio Duboisa krajem kolovoza prošle godine nokautom u devetoj rundi, dok je Joshui dva puta održao školu boksa i najprije ga pobijedio krajem rujna 2021. ujedinjenom sudačkom odlukom, a onda i 11 mjeseci kasnije podijeljenom odlukom.

Linker
16. srpanj 2024 12:58