K1 i Boks

Usyk ekspresno odgovorio Furyju simboličnom objavom: ‘Ti si započeo, ja nikad nisam prestao‘

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
U prijašnjim objavama Ukrajinca prošlih mjeseci smo mogli vidjeti da je konstantno u treningu

Nešto ranije pisali smo o početku kampa Tysona Furyja za povijesnu borbu s Oleksandrom Usykom. Meč 18. svibnja donijet će nam prvog apsolutnog prvaka teške kategorije još od Lennoxa Lewisa 1999. godine.

Osim neupitne kvalitete, ovu borbu prati i veliki "hype" zbog svih trzavica, a tako nešto nastavilo se i danas. Ukrajinac mu je već odgovorio na trening kamp sa svojom objavom te mu je poručio:

"Tvoj kamp je tek započeo, moj nikada nije ni završio". Mora se priznati da je u ovoj prepisci Fury ipak izvukao deblji kraj, no ne sumnjamo da će "Kralj Cigana" uzvratiti.

Usyk u spomenutom videu radi bazičnu vježbu svakog boksača, odnosno preskače vijaču. Ako malo bolje promotrimo tu objavu možemo zaključiti da indirektno poručuje da mu je to najjače oružje protiv “Kralja Cigana”. Fury je dosta veći, no Usyk može svojim sjajnim radom nogu sjeći kutove i pronalaziti nebranjene prostore u gardu WBC-ovog prvaka.

U prijašnjim objavama Ukrajinca prošlih mjeseci smo mogli vidjeti da je konstantno u treningu. Retrospektivno gledajući, što je meč bliže Usyk je više u ringu, a manje u teretani što je sasvim logično i to je znak opsežnih i sustavnih priprema. Njegov tim je prije par mjeseci rekao da im je cilj dobiti na kvalitetnoj tjelesnoj masi koja neće ugrožavati njegove aerobne sposobnosti. Radna etika boksača rođenog u Simferopolju nikada nije bila upitna.

Linker
19. ožujak 2024 23:28