K1 i Boks

Usyk i Fury u revanšu će podijeliti pravo bogatstvo! U igri je još više novca, radi se o astronomskom iznosu

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Financijski ‘kolač‘ značajno je veći nego što je to bio prilikom prvog meča

Borba za povijesno ujedinjenje svih teškaških titula između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, osim monumentalne boksačke ostavštine, sadržavala je i golemu financijski ulog. Brojni svjetski mediji izvijestili su kako je, sukladno potpisanom ugovoru, "Gypsy Kingu" pripalo oko 110 milijuna dolara, dok je Ukrajinac zaradio 40 milijuna.

Ugovor za prvu borbu potpisan je nakon brojnih peripetija režiranih od strane Furyja i njegovog tima, tako da je Usyk, u želji da se povijesni meč što prije realizira pristao na raspodjelu zaradu u omjeru 70:30.

Ukupna novčana masa rezervirana za prvi meč za apsolutnog "heavyweight" prvaka iznosila je, dakle, 150 milijuna dolara, a u revanšu će taj iznos značajno porasti. Prema navodima The Suna, naime, Fury i Usyk u uzvratu će podijeliti više od 190 milijuna dolara. U predmetnom izvješću ne navodi se kako će novac ovog puta biti podijeljen, no za pretpostaviti je da će ovog puta veći dio financijskog "kolača" ipak ići na stranu Usyka kao aktualnog vlasnika svih četiriju teškaških titula.

Valja, također, naglasiti da navedeni iznosi nisu konačni, budući da će ukupna zarada ovisiti o konačnom broju prodanih "pay-per-view" prijenosa, a s obzirom na to da se ponovno očekuje golema prodaja PPV-a, jasno je da će oba boksača u konačnici zaraditi i puno više.

Podsjetimo, iako su prve informacije govorile kako će Usyk i Fury odraditi revanš u listopadu, dvojica najboljih teškaša današnjice u ring će ipak ući 21. prosinca. Potvrdio je to u srijedu Turki Alalshikh, čelnik saudijskog General Entertainment Authorityja, vladina ureda zaduženog za organizaciju sportsko-zabavnih priredbi, odnosno trenutno najmoćniji čovjek svijeta boksa.

Linker
31. svibanj 2024 19:14