K1 i Boks

‘Usyk je trebao izgubiti prošlu borbu. Dubois ga je čisto nokautirao, a suci su mu spasili sve. Bar znamo gdje je slab!‘

Oleksandr Usyk

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Hoće li tu slabost iskoristiti Fury, saznat ćemo 17. veljače u Rijadu

Jedan od najbolje kotirajućih boraca u teškoj kategoriji, Otto Wallin još uvijek tvrdi da Usyk nije trebao zadržati naslov svjetskog prvaka nakon svoje posljednje borbe.

Ta je borba bila druga obrana njegovih WBA, WBO i IBF naslova svjetskog prvaka protiv Daniela Duboisa u Poljskoj u kolovozu nakon njegove prve obrane protiv Anthonyja Joshue, od kojeg je preuzeo naslove 2021. godine.

Usyk je na kraju pobijedio Duboisa nokautom u devetoj rundi i mnogi su preispitivali Britančevo srce, ali ne prije nego što je pretrpio neku vrstu straha u petoj rundi. Dubois ga je uhvatio udarcem koji je ocijenjen niskim, ali su ga mnogi promatrači ocijenili kao legitiman udarac u tijelo. Usyku je trebalo dosta vremena da se oporavi, ali nakon toga mnogi ljudi sada vide tijelo ukrajinskog kontraša kao slabu točku.

Jedan čovjek koji ima to mišljenje jest Wallin, koji će se boriti protiv Joshue 23. prosinca na priredbi u Saudijskoj Arabiji zajedno s još nekoliko velikih imena popet Filipa Hrgovića i Deontaya Wildera. U razgovoru za talkSPORT Boxing, Wallin je rekao da misli da je Usyk trebao izgubiti svoju posljednju borbu.

“Usyk, njegova zadnja borba, Dubois ga je nokautirao. Osjećam da je to bio legalan udarac koji je dobio i samo je bio na podu i žalio se na to. Sudac je napravio užasan posao govoreći Usyku da uzme više vremena. Nikad to prije nisam vidio. To ne može biti legalno, nisam razumio, to je glupost. Usyk nije izgledao previše dobro", kazao je, a onda i rekao da misli da je Usyku tijelo najslabija točka.

"Vidite njegove druge borbe, proučavao sam borbu protiv Murata Gassieva, on se žalio na udarce u tijelo i slično. Mislim da je to njegova slabost.”

Hoće li tu slabost iskoristiti Tyson Fury, idući protivnik Ukrajinca, saznat ćemo 17. veljače u Rijadu.

Linker
16. svibanj 2024 01:49