K1 i Boks

Usyk komentirao sučeljavanje s Furyjem: ‘On je broj jedan u baljezganju, a ja sam uvijek spreman na borbu‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 Screenshot (YouTube, Top Rank Boxing)
Neporaženog Ukrajinca posebno je naživciralo što je WBC-ov prvak tijekom sučeljavanja inicirao fizički kontakt

Prošloga četvrtka dobili smo konačnu potvrdu da će se Oleksandr Usyk i Tyson Fury obračunati u meču za apsolutnog prvaka 17. veljače 2024. godine u saudijskom Rijadu. Odmah sljedećeg dana u Londonu je uslijedila i medijska konferencija povodom povijesnog meča za ujedinjenje svih "heavyweight" titula, odnosno sučeljavanje dvojice neporaženih teškaša. "Face off" je prošao uz visoke tenzije, pa i intervenciju osiguranja kako ne bi došlo do eskalacije, a o svemu se sada oglasio sam Usyk.

Ukrajinac je odao priznanje Furyjevim marketinško-promocijskim sposobnostima, ali i istaknuo što ga je posebno izbacilo iz takta tijekom sučeljavanja.

"On je broj jedan po pitanju tiskovnih konferencija. Puno priča, ne mogu ga nadmašiti koliko god se trudim, mislim da to nije moguće. On je prvi čovjek kad je u pitanju baljezganje, ali dobro, poštujem njega i njegov tim", rekao je vlasnik IBF, WBA i WBO pojaseva za Boxing King Mediju, pa se osvrnuo na razvoj događaja na samoj presici:

"Došlo je do fizičkog kontakta. Rekao sam mu: "Slušaj, spreman sam za borbu, svaku noć, uvijek. Ovo je tiskovna konferencija, show, ali ako me želite gurati, neću ostati opušten. Ne diraj me molim te, razgovarat ćemo u ringu".

"Gypsy King" je, naime, tijekom sučeljavao naslanjao svoje čelo na Usykovo i gurao ga glavom, a to je potez koji se, potpuno razumljivo, nikako nije svidio 36-godišnjem Ukrajincu, a nakon što je pružio otpor, situacija se toliko naelektrizirala da su se morali umiješati zaštitari i ostatak okupljene svite kako bi razdvojili dvojicu boksača. Bilo kako bilo, promocija meča je krenula intenzivno, a napetosti su već sada na vrlo visokoj razini, pa s nestrpljenjem čekamo vidjeti kako će izgledati kada se tenzije prenesu i među konopce.

Linker
15. svibanj 2024 21:42