K1 i Boks

‘Usyk mu nije najteži protivnik. On je bio kao ‘final boss‘, kad je svladao njega, ostale su mu dodatne razine‘

Tyson Fury

 KEVIN QUIGLEY/DMG MEDIA/PROFIMEDIA Kevin Quigley/dmg Media/profimedia
Lee je upravo trenirao Josepha Parkera za pobjedu protiv Wildera

Glavni trener Josepha Parkera i trener Tysona Furyja, Andy Lee, otkrio je za koga vjeruje da je najteža borba Furyja u teškoj kategoriji. Fury i Usyk su tijekom 2023. vodili pregovore o obračunu za apsolutni naslov prvaka u teškoj kategoriji – prvi okršaj za četiri pojasa u diviziji koji bi u konačnici okrunio neospornog prvaka kraljevske kategorije.

Nakon mjeseci pregovora, činilo se da je svaka nada izgubljena sve dok nije potvrđeno da će se oni sastati početkom 2024., a vjerojatno i kasnije tijekom godine zbog klauzule o revanšu. Lee, koji je osvojio naslov WBO prvaka u srednjoj kategoriji tijekom vlastite karijere, rekao je za Boxing News da je unatoč veličini željno iščekivanog okršaja, Furyjev najteži protivnik u diviziji onaj kojeg je već dva puta pobijedio.

"Ne, to je Wilder. To je Wilder, on je kao ‘final boss‘, ‘Kralj Cigana‘ prešao je igricu ​​i sada radi neke bonus razine. Usyk je manji, stariji, velika amaterska karijera, ima kilometraže, baš kao i Tyson. Govore o njegovom radu nogu i njegovim boksačkim sposobnostima, ali Fury je jednako dobar. On je spretan, volim istočnoeuropske borce jer u svemu što rade iza toga stoji metoda, iza toga stoji znanost, s tim borcima nema nagađanja."

Lee je upravo trenirao Josepha Parkera za pobjedu protiv Wildera te je u četvrtoj borbi nasuprot "Bronze Bombera" upisao treću pobjedu uz jedan neriješen ishod.

Linker
27. travanj 2024 02:32