K1 i Boks

Usyk ne razumije zašto se Fury bori protiv Chisore: ‘Mogu se samo nasmijati na to, on bježi od mene‘

Oleksandr Usyk i David Diamante (desno)

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Neporaženi ukrajinski boksač i svjetski prvak u teškoj kategoriji pita se isto što i cijela boksačka javnost

Koliku je pomutnju u boksačkoj javnosti napravio Tyson Fury ugovaranjem meča protiv Dereka Chisore. ‘‘Gypsy King‘‘ obračunat će se po treći put u svojoj karijeri s Derekom Chisorom koji je debelo na zalasku karijere.

Meč će se održati 3. prosinca (12. mjesec) na stadionu Tottenham Hotspursa, a dok su svi očekivali Furyja protiv Anthonyja Joshue, Oleksandra Usyka ili eventualno Joea Joycea, dobili smo Dereka Chisoru koji u posljednja četiri nastupa ima tri poraza i tijesnu pobjedu protiv Kubrata Puleva.

Kako je to dovoljno za napad na titulu svjetskog prvaka, teško je reći. Tyson Fury opravdavat će ovaj izbor narednih mjesec dana, ali realnost je da gotovo nikog neće uvjeriti da je ovo meč koji ima smisla. Velika je vjerojatnost da će Fury lakoćom pobijediti u tom meču kao i prva dva puta, a nadamo se da ga u 2023. godini ipak čeka obračun s Oleksandrom Usykom koji drži WBO, WBA i IBF titule svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Ukrajinski teškaš u razgovoru za ESPN je prokomentirao Furyjev odabir Chisore kao sljedećeg protivnika, a naravno da ni Usyk ne razumije odabir ‘‘Gypsy Kinga‘‘.

‘‘U ovom trenutku, mogu se samo nasmijati na to. Zašto on to radi? Mislim da smo mi već pristali na meč s njim, a on sada bježi i govori da se ja ne želim boriti protiv njega. Znam da me se boji.‘‘, rekao je Usyk, ali Ukrajinac ne zanemaruje činjenicu da je Fury izuzetno opasan te da će imati težak posao ako se ikad susretnu.

‘‘On je opasan. Velik je, div je i jako je pametan. Zna što treba činiti u ringu. Želim se boriti protiv njega za ujedinjenje titula.‘‘

Usyk je ove izjave dao tijekom prijenosa borbe između Lomachenka i Ortiza, a menadžer Egis Klimas odradio je ulogu prevoditelja. Klimas je usput otkrio kako bi se meč između Usyka i Furyja mogao održati krajem veljače (2. mjesec) ili početkom ožujka (3. mjesec). Saudijska Arabija je najizglednija lokacija za održavanje tog spektakla.

Linker
22. travanj 2024 23:54