K1 i Boks

Usyk nije siguran protivnik za Joshuu, moguć je čak i treći meč protiv Ruiza

Andy Ruiz Jr. i Anthony Joshua
 Giuseppe CACACE/AFP
Tim Anthonyja Joshue trenutno radi na idućem meču za nositelja tri svjetske teškaška pojasa

Nakon što je dogovoren treći meč između Tysona Fury i Deontaya Wildera, preostao je rasplet situacije po pitanju idućeg meča Anthonyja Joshue. Svjetski prvak teške kategorije prema WBA, WBO i IBF organizacijama svakako se namjerava boriti u kolovozu, a činilo se kako bi to trebalo biti protiv Oleksandra Usyka, koji je već neko vrijeme propisani izazivač WBO-a.

Ipak, to još nije sigurno. Promotor Eddie Hearn potvrdio je kako se još uvijek važu opcije, neovisno o tome što bi WBO mogao Joshui oduzeti pojas prvaka ako ne odradi svoju obavezu i suprotstavi se njihovom izazivaču. Otkrio je kako postoje još tri opcije te da se sve razmatra na jednak način.

"Andy Ruiz mi je poslao poruku na Instagramu. To je borba za koju bismo mogli biti zainteresirani. Ako odemo u Ameriku, Luis Ortiz je također opcija. Ako ćemo raditi meč u Ujedinjenom Kraljevstvu, onda je tu Dillian Whyte, nije li to dobar meč za organizirati?", rekao je Hearn u razgovoru za iFL, potvrdivši kako je Ukrajinac ipak i dalje prva opcija:

"U idealnom svijetu, ako bismo došli do dobrog dogovora s Oleksandrom Usykom, to je meč u koji idemo. No, u ovom trenutku nisam spreman otpisati niti jedan scenarij niti reći da je bilo što nemoguće. Imamo desetak dana da donesemo odluku."

Joshua je poput Hearn također bio izuzetno frustriran činjenicom da je ostao bez meča protiv Furyja, budući da je njegova glavna želja ujediniti sva četiri elitna pojasa i postati prvi teškaš koji je to učinio. Tako je uputio i nekoliko poruke Furyju, uz riječi kakve od njega nisu uobičajene.

"Mogli ste primijetiti puno bijesa od strane Anthonyja i mene. On je zapravo cijelo vrijeme osjećao da Fury i njegov tim ne žele borbu. Ja nisam bio tog mišljenja, Fury mi se činio zagrijan, no možda sam bio u krivu. Očito je da neki ljudi nisu željeli da se meč dogodi i na kraju im se želja ispunila. Inače od Joshue niste viđali takvo ponašanje, zar ne? To vam je on kad je ljutit. Osjećao se kao da mu je sve oko Furyja bilo izgubljeno vrijeme. Ja sam osobno već zamišljao kako spektakularno gradimo borbu, želio sam da se dogodi, no trenutno je to otpalo", ispričao je.

Fury će protiv Wildera meč odraditi 24. srpnja i njegov tim je već otkrio kako za prosinac planiraju odrađivanje prvog meča s Joshuom, prema dogovoru koji su nakon dugih pregovora sklopili. No, da bi se to dogodilo, obojica moraju slaviti u svojim ljetnim izazovima.

Linker
23. travanj 2024 11:20