K1 i Boks

Usyk o meču s Furyjem: ‘Ako opet otkaže borbu, pristat ću boriti se s bilo kojim izazivačem‘

Oleksandr Usyk

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
‘Porazit ću ga i postati prvi apsolutni prvak teške kategorije nakon 24 godine‘

Jedan od dva najbolja teškaša na svijetu, Oleksandr Usyk priprema se za možda najteži test u karijeri, sučeljavanje s Tysonom Furyjem za apsolutni naslov u teškoj kategoriji. Podijelio je svoje mišljenje treba li se suočiti s Furyjem kako bi zacementirao svoje boksačko nasljeđe.

Osvajač zlatne olimpijske medalje, opravdao je visoka očekivanja koja su mu bila postavljena. Postao je neprikosnoveni prvak kruzer kategorije i tek treći borac koji drži pojas do 90 kilograma u teškoj kategoriji, trijumfom nad tadašnjim prvakom Anthonyjem Joshuom te se tako pridružio elitnom klubu.

Sada mu je cilj poraziti Furyja i postati prvi neprikosnoveni prvak teške kategorije od Lennoxa Lewisa koji je to postigao 1999. godine.

Usyk i Fury prvotno su se trebali boriti 17. veljače, prije nego što je „Kralj Cigana“ na sparingu zadobio posjekotinu koja je rezultirala odgodom dugo očekivane borbe.

Novi datum je određen, a u intervjuu za Boxing Social Usyk je opisao svoja očekivanja za nadolazeću bitku i odgovorio je li meč s Furyjem ono što mu treba da bi postao najbolji svih vremena .

“Borit ću se 18. svibnja i moji treninzi neće biti uzaludni. Sretan sam što se Fury brzo oporavio i odmah vratio treninzima, ali ako opet otkaže pristat ću se boriti s bilo kojim izazivačem kojeg WBC odredi. Moram se boriti za neosporni naslov prvaka u teškoj kategoriji“, rekao je Usyk.

Fury-Usyk održat će se 18. svibnja u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji, za doista povijesno nadmetanje u teškoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 18:28