K1 i Boks

Usyk o razlici u težini u odnosu na Furyja: ‘Nikad nećete vidjeti debelog vuka u šumi. Samo moram biti brz‘

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Osvrnuo se na ulogu svog pokojnog oca, pamćenje i motivaciju koju ima da nadoknadi svaku razliku

Mnogi boksački eksperti vjeruju da će upravo razlika u veličini biti odlučujući faktor kada se Tyson Fury i Oleksandr Usyk susretnu u ringu za apsolutni naslov prvaka u teškoj kategoriji, ali potonji vjeruje da to može iskoristiti u svoju korist.

Usyk će vjerojatno ući u ring preko 20 kilograma lakši od Furyja. Također, niži je od Furyja preko 10 centimetara. "Kralj Cigana" je koristio svoju težinu da bi umorio protivnike u prošlosti, tjerajući ih da ga drže u klinču i crpeći njihovu energiju. On doista, po svemu sudeći, predstavlja veći izazov za Ukrajinca od Dereka Chisore, Anthonyja Joshue ili Daniela Duboisa.

U intervjuu za Ring TV, osvrnuo se na ulogu svog pokojnog oca, pamćenje i motivaciju koju ima da će nadoknaditi svaku razliku u veličini.

"Moj me je otac vidio kako osvajam zlatnu medalju i to mi je vrlo važno. Svaki dan molim za svog oca. On je taj koji me stavio u ovaj život i on je taj koji mi je rekao dok sam odrastao: ‘Sine, ti možeš‘. To mi daje veliku motivaciju. Shvatite, moj otac je uvijek sa mnom. To je vrlo istinito. Očevu snagu nosim sa sobom", započeo je, a onda bocnuo Furyja:

"Njegovu fotografiju nosim posvuda sa sobom. Želio sam ovu borbu. Boks je želio ovu borbu. Daje mi dodatnu motivaciju znati da svijet boksa želi da pobjeđujem. Da bih ovo osvojio, ne moram biti težak, već moram biti brz. Nikad nećete vidjeti debelog vuka u šumi", zaključio je.

Podsjećamo, borit će se 17. veljače u Rijadu.

Linker
01. svibanj 2024 04:06