K1 i Boks

Usyk pauzira do kraja godine: ‘Alternativa je Wilder, ali moram prvo zaliječiti stare rane‘

  Oleksandr Usyk  

 SERGEI CHUZAVKOV/AFP/Profimedia
Usyk je otvorio vrata novom protivniku

Oleksandr Usyk je nedavno u velikom revanšu još jedanput dokazao kako je bolji boksač od Anthonyja Joshue i samim time dobio priliku da postane neprikosnoveni prvak svijeta u teškoj kategoriji ako uspije dogovoriti borbu protiv Tysona Furyja. Fury je do nedavno tvrdio kako je u mirovini, no promijenio je svoje stajalište o tome nakon što ga je Usyk izazvao na borbu.

Iako je Usyk na konferenciji za novinare izjavio kako je borba protiv Furyja jedina koja ga trenutno zanima u teškoj kategoriji, te da se neće uopće više boriti ukoliko se ne bori protiv njega, izgleda da je i on promijenio priču. Otvorio je vrata mogućnosti borbi protiv bivšeg svjetskog prvaka Deontaya Wildera koji se uskoro vraća u ring protiv uvijek opasnog Roberta Heleniusa. Wilder se nije borio još od poraza u trilogiji protiv Tysona Furyja, a pobjedu nije upisao gotovo tri godine.

"Vidjet ćemo, ne želim davati prazna obećanja. Gledajte, nisam zainteresiran. Mogu boksati protiv Tysona Furyja ili Deontaya Wildera, ali tu je mojem interesu kraj."

Usyk je također dao do znanja kako se ne namjerava boriti ove godine, pa makar to značilo i da mu propada prilika protiv "Kralja Cigana".

"Borba se neće održati ove godine, to je sigurno. Kako sam rekao i ranije, ja sam potpuno zdrav i nemam nikakve ozlijede, ali imam neke stare traume koje se jednostavno moraju zaliječiti. Trebat će mi barem dva mjeseca odmora." - zaključio je Usyk.

Fury je negodovao kad je čuo da Usyku treba vremena za oporavak, te zbog toga postoji mogućnost i da se borba ne održi, već da se svatko okrene novome protivniku.

Linker
30. travanj 2024 17:25