K1 i Boks

Usykov promotor: ‘Ako Fury otkaže, zamjena mora biti spremna. Hrgović? U mom srcu to je već učinjeno‘

 PROFIMEDIA/SN
‘Vidjeli smo izvješća da je Filip Hrgović spreman prihvatiti borbu‘

Oleksandar Usyk želi da se njegova iduća borba ostvari 18. svibnja - neovisno o tome hoće li Tyson Fury i treći put promijeniti datum borbe, prema Daily Mirroru. Podsjetimo, Usyk i Fury su se trebali boriti 17. veljače, nakon što je originalni plan za 23. prosinca 2023. godine prvi put odgođen, ali Britanac je opet otkazao meč radi posjekotine.

Usyk nema više strpljenja, i ne želi čekati u slučaju nove odgode. Tu bi se u priču ponovno vratio Filip Hrgović, koji je sljedeći glavni kandidat za borbu za naslov prvaka. Po tome pitanju se oglasio i Usikov promotor Alex Krassyuk.

"U slučaju da se Fury povuče iz borbe, zamjena mora biti spremna. U slučaju da iz nekog razloga ima posjekotinu na peti ili bilo što, borba će se održati pod bilo kojim okolnostima", rekao je.

Upitan je i koliko je blizu bio dogovor s Hrgovićem, na što je dodao:

"U mom srcu to je već učinjeno, a s Oleksandrom je također gotovo, ali na Saudijcima je da odluče jer je to njihova priredba. Oni to organiziraju i to je njihova odluka, učinili smo sve što smo mogli da spasimo nastup. Vidjeli smo izvješća da je Filip Hrgović spreman prihvatiti borbu, ali to je što je. Sada se pripremamo za 18. svibnja, tko god bio protivnik", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 03:43