K1 i Boks

Usykov promotor: ‘Želimo proći kroz Furyja u najboljem izdanju. Nakon toga, drage volje ćemo dati revanš!‘

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Teška kategorija dobit će apsolutnog prvaka 17. veljače

Alex Krassyuk, promotor IBF, IBO, WBA i WBO prvaka u teškoj kategoriji Oleksandra Usyka, kaže da njegov boksač nije fiksiran na to kako je WBC prvak Tyson Fury nastupio u nedavnoj borbi s Francisom Ngannouom.

U toj borbi Fury se namučio s Ngannouom, koji je imao svoj profesionalni debi. Čak je i završio u nokdaunu tijekom treće runde, ali je na kraju uspio slaviti podijeljenom odlukom sudaca.

Sredinom drugog mjeseca (17. veljače) u Saudijskoj Arabiji, Fury će se sudariti u ringu s Usykom te će teška kategorija dobiti neprikosnovenog svjetskog prvaka.

"Dopustite mi da kažem, borba s Francisom Ngannouom nije promijenila Usykov način razmišljanja. On je vrlo razuman i mudar čovjek i razumije da se ponekad dogode loši dani kao što je ovaj. Mogu postojati različiti razlozi, ali to je bila jedna od najgorih izvedbi koje smo ikada vidjeli što ne znači da ćemo 17. veljače vidjeti tako lošeg Furyja", rekao je Krassyuk za Betway te naglasio koliko će ova borba biti teška za obje strane.

"Kao tim, razgovarali smo o ovom problemu i vjerujemo da će ovo biti najveća i najteža borba u karijeri Tysona Furyja. On zna koliko mora trenirati i raditi da bi ušao u ring s ujedinjenim teškašem i bivšim neprikosnovenim prvakom u kruzer kategoriji. Fury je čovjek i stvar koja mu se dogodila protiv Ngannoua, podcijenio ga je i nije mislio da je boksač, ali Usyk je boksač i tretirat će ga sa svom ozbiljnošću koju bi mu trebao dati. Postoji razlika u veličini, težini, boksačkom iskustvu, boksačkom IQ-u, radu nogu i razlika u amaterskom iskustvu. Ako sve faktore stavite na stol, nema 100 postotnog odgovora – naći ćemo ga unutar 12 rundi, a ovo je borba za neosporni naslov prvaka u teškoj kategoriji. Želimo da ova borba bude užasna borba, teška borba i da pobijedimo Furyja u njegovom najboljem izdanju jer vrijednost pobjede postaje puno veća."

U borbi postoji klauzula o dvosmjernom revanšu. Zbog količine novca u pitanju, većina promatrača očekuje drugu borbu bez obzira na ishod prve.

"Ako pobijedimo ‘Kralja Cigana‘, drage volje ćemo mu dati revanš", zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 02:01