K1 i Boks

‘Gypsy King‘ i dalje je neporažen! Tyson Fury sjajnim aperkatom nokautirao je Dilliana Whytea

Tyson Fury vs. Dillian Whyte

 Photo by Adrian DENNIS/AFP
Dillian Whyte odradio je jedan od najlošijih nastupa u svojoj karijeri

Spektakl na Wembleyju završio se pobjedom Tysona Furyja! ''Gypsy King'' ostao je neporažen i u svom 33. profesionalnom meču, a Dilliana Whytea pobijedio je nokautom u šestoj rundi borbe. Sve do tad, gledali smo uspavanku od borbe, ali Fury je razbudio Wembley sjajnim aperkatom nakon kojeg Whyte više nije mogao nastaviti.

Poprilično razočaravajuć meč gledalo je 94 tisuće gledatelja na Wembleyju, kao i svi pred malim ekranima. Borci su oprezno i s podosta respekta ušli u borbu, a kako je meč odmicao, Fury je postajao opušteniji i kontrolirao je borbu. Whyte je jako rijetko bacao udarce, a njegovi pokušaji završavali su uglavnom velikim promašajima.

''Gypsy King'' dobro je radio prednjim i zadnjim direktom te je kontrolirao meč s distance. Veće akcije ipak nije bilo i većim dijelom borbe, dojam je kao da smo gledali nešto jači sparing između dvojice teškaša. Publika je također utihnula, ali krajem šeste runde, Tyson Fury iz ničega podiže sve na noge. Desnim aperkatom pogodio je Whytea koji je završio teško uzdrman.

Uspio se Dillian pridići na noge, ali i dalje je bio vidno uzdrman te nije uspijevao podići ruke. Sudac je primijetio kako nema smisla puštati Whytea da nastavi meč i došlo je do prekida, službeno točno jednu sekundu prije kraja šeste runde.

Tyson Fury upisao je 32. pobjedu u 33. profesionalnom nastupu. Nakon borbe potvrdio je kako se radi o vjerojatno posljednjem nastupu, a ukoliko se uistinu oprosti, povući će se na vrhuncu, kao WBC-ov prvak svijeta u teškoj kategoriji.

Dillian Whyte s druge strane pretrpio je treći poraz u 31. profesionalnom nastupu (28-3-0). Teško je osporiti da Whyte nije kvalitetan teškaš, ali samom vrhu ipak ne pripada. Tyson Fury lakoćom je odradio ovaj meč, a kako se borba odvijala po rundama, pročitajte u nastavku teksta.

Fury vs. Whyte - tijek borbe

Runda 1:

Oba borca započela su oprezno s ispitivanjem snaga. Whyte je zauzeo sredinu ringa i početkom runde drži blagu inicijativu. Kako je runda odmicala, Fury je postajao sve opušteniji, ali nismo gledali rundu s previše uzbuđenja. Whyte je inicirao akciju, ali nismo vidjeli nikakvih konkretnih pogodaka niti od jednog boksača.

Runda 2:

Whyte je i dalje borac koji inicira akciju, ali nikako ne uspijeva ozbiljnije ugroziti Furyja. ''Gypsy King'' kao da analizira Whyteove napade i kretnje, prije nego li krene u ozbiljnije napade. Trenutno radi samo prednji direktom, a Whyte ne uspijeva skratiti distancu.

Runda 3:

Podiže tempo Tyson Fury, dok Dillian Whyte široko baca udarce i ne uspijeva konkretnije ugroziti Furyja. ''Gypsy King'' trenutno se najviše muči sa svojim hlačicama koje mu padaju prenisko te ih pokušava namjestiti. Publika je također utihnula u nedostatku akcije. Fury prednjim direktom kontrolira borbu, a povremeno nadoveže stražnji direkt desnicom. Whyteovi napadi zasad su jalovi.

Runda 4:

Nakon klinča početkom runde, došlo je do kraćeg prekida. Dillian Whyte dobio je upozorenje suca zbog udarca laktom, a Fury se razljutio na poteze Whytea. Puno klinča, tenzija između boksača i opomena od strane suca gledali smo u ovoj rundi. Whyte kao da je donekle usporavao i postajao sve frustriraniji, a nije ovo bio meč kakvom smo se nadali, barem ne nakon prve četiri runde.

Runda 5:

I dalje je dojam kao da gledamo malo jači sparing. Fury radi onoliko koliko mu treba, a Whyte se muči s rješavanjem ove zagonetke. Poneki promašaji Whytea izgledaju nevjerojatno za ovu razinu boksa, a ''Gypsy King'' sve češće pogađa kombinacijom prednjeg i stražnjeg direkta.

Runda 6:

Prava je šteta što 94 tisuće ljudi na Wembleyju ne uživa u meču kakvom su se nadali. Whyte jednostavno ne prikazuje kvalitetu za ugroziti Furyja, a ''Gypsy King'' jednostavno nema potrebu upuštati se u veći rizik, jer lakoćom kontrolira tijek borbe. Whyte jako malo udaraca po rundi, a ono što baci, nije niti blizu pogotka u Furyjevu glavu ili tijelo. Nije niti Tyson Fury puno aktivniji, ali dovoljno da kontrolira runde. Krajem runde, Fury je razbudio Wembley aperkatom kojim je nokautirao Whytea. Dillian se pridigao, ali je bio vidno uzdrman i sudac je prekinuo meč

Linker
20. travanj 2024 18:25