K1 i Boks

Fury i Ngannou našli se u ringu i dogovorili obračun: ‘Želim saznati tko je najopakiji tip na planetu‘

Tyson Fury i Francis Ngannou

 Screenshot (twitter, Chamatkar Sandhu)
Kraljevi teške kategorije u boksu i MMA rado bi odradili egzibiciju prema posebnom setu pravila

Lakoćom je Tyson Fury sinoć odradio posao na prepunom Wembleyju i pred 94 tisuće gledatelja, nokautirao je Dilliana Whytea u šestoj rundi borbe.

Nismo gledali meč s previše uzbuđenja. Naprotiv, dvojica teškaša razočarala su u obračunu za WBC-ov pojas prvaka teške kategorije, a naročito razočaravajuć bio je nastup Dilliana Whytea. Niti u jednom trenutku Fury nije bio konkretnije ugrožen u sinoćnjem meču i velika većina borbe djelovala je kao nešto jači sparing.

Nakon pobjede nad Whyteom, Fury je potvrdio kako se vrlo vjerojatno umirovljuje, barem kad je profesionalni boks u pitanju. Ipak, egzibicije su nešto u čemu bi Fury rado sudjelovao, a egzibicijski meč protiv Francisa Ngannoua, ono je o čemu se dugo šuška.

Dugo vremena Fury i Ngannou prozivaju se preko društvenih mreža. Francisu ipak ugovor s UFC-om onemogućava boksački meč protiv Furyja, ali ''Predator'' je u pregovorima za novi ugovor, a izleti u boks jedan su od njegovih preduvjeta za potpis. Meč protiv Furyja pobudio bi velik interes, a Kamerunac bi se naplatio puno bolje nego u UFC-u. Neposredno nakon Furyjeva sinoćnjeg meča protiv Whytea, Ngannou se našao u ringu, pokraj ''Gypsy Kinga''. Tenzija nije bilo, a dvojica teškaša najavila su egzibicijski obračun u budućnosti.

''Ja sam boksački prvak teške kategorije, a on je UFC-ov prvak teške kategorije. U sjajnoj je formi, pogledajte njegove mišiće.'', hvalio je Fury UFC-ovog prvaka, a Francis je izjavio:

''Želim saznati tko je najopakiji tip na planetu.''

Obojica su iskazala interes za borbom, a Ngannou je objasnio kako bi se radilo o hibridnom setu pravilu u kojem bi se koristile MMA rukavica, ali bi to vjerojatno bio boksački meč u ringu. Francisovi navodi naišli su na Furyjevo odobravanje, a Tyson se dodatno osvrnuo i na konferenciji za medije.

''Nakon Rockyja Marciana, postajem drugi teškaš koji se umirovljuje neporažen. Ali neću otpisati egzibicije, zasigurno neću. Zaradit ću novac kakav zarađuje Floyd Mayweather. Ja sam zabavljač i to je ono što najbolje radim. Vidjeli ste Francisa Ngannoua danas ovdje. On je na mojoj listi, za egzibicijski meč. Možemo to odraditi u kavezu ili ringu, s boksačkim ili MMA rukavicama.'', rekao je Fury.

Kako će se dvojica teškaških prvaka dogovoriti i hoće li Ngannou uspjeti ishoditi dozvolu UFC-a za ovakav nastup (ili će pričekati istek ugovora), preostaje nam vidjeti. Interes od strane obojice očito postoji, a nema sumnje kako će se i razni promotori otimati za tu borbu.

Linker
20. travanj 2024 06:16