K1 i Boks

Važan kotačić jedne od najljepših nogometnih bajki uskoro će odraditi boksački debi: Čeka ga okršaj s YouTuberom

Danny Simpson (lijevo) i Jamie Vardy (desno)

 JMP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Umirovljeni engleski nogometaš navući će boksačke rukavice i okušat će se na priredbi u Dublinu

Boksačke priredbe pod okriljem Misfits Boxing organizacije uvijek su prepune mečeva u kojima prednjače raznorazni YouTuberi, ‘‘influenceri‘‘ i ostale zvijezde društvenih mreža.

Tako će krajem mjeseca (31.8.) na Misfitsovom eventu u Dublinu boksati Danny Aarons, vrlo popularni engleski YouTuber poznat po videima u sklopu kojih igra nogometnu simulaciju pod nazivom Fifa.

Aarons nema nikakvog boksačkog iskustva, a rukavice je trebao ukrstiti s TikTokerom Beavom. Beavo je prihvatio prozivku od strane Aaronsa, Misfits je reagirao i ugovorio meč, ali Beavo se ozlijedio tijekom priprema i otkazao je svoj nastup. Aarons je ostao na ‘‘fight cardu‘‘ i organizatori su se bacili na posao kako bi pronašli adekvatnu zamjenu.

Osoba koju su odabrali kao zamjenskog protivnika vrlo je zanimljivo ime za sve ljubitelje nogometa. Danny Simpson uskočit će umjesto Beava i okušat će se u boksačkom ringu. 37-godišnji Simpson umirovljeni je engleski nogometaš iza kojeg je više od deset sezona u engleskoj Premier ligi. Simpson je profesionalnu karijeru započeo kao nogometaš Manchester Uniteda, drugog najvećeg engleskog nogometnog kluba. Sir Alex Ferguson nije imao previše povjerenja u Simpsonove kvalitete i engleski branič napustio je klub nakon osam odrađenih nastupa u svim natjecanjima.

Tražio se Simpson nekoliko godina, još dok je bio član Manchester Uniteda učestalo je završavao na posudbama u drugoligašima, čak i u belgijskoj drugoj ligi. Etablirao se tek dolaskom u Newcastle gdje se zadržao četiri sezone i odradio ukupno 138 nastupa.

Vrhunac karijere doživio je u Leicester Cityju. U sezoni 2014/15 Simpson je bio dio tima koji se čudesno spasio od ispadanja, a sezona poslije te ponudila je daleko veće čudo, jednu od najljepših nogometnih bajki. Leicester City u sezoni 2015/16. došao je do naslova engleskog prvaka, a Danny Simpson bio je prvi odabir Claudija Ranierija na desnom boku. 30 nastupa u ligi upisao je Simpson te sezone i osvajanje Premier lige s Leicesterom kruna je njegove nogometne karijere.

Danny će se uskoro okušati i u boksačkim vodama, a bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći s boksačkim rukavicama. Zanimljivo je kako je 2018. godine svoj boksački debi trebao odraditi Rio Ferdinand, također nekadašnji branič Manchester Uniteda, ali i ponajbolji engleski stoper uopće. Rio ipak nije uspio ishoditi licencu od strane Nadzornog odbora britanskog boksa i nakon toga odustao je od ideje da kroči u boksački ring.

Linker
16. rujan 2024 09:18