K1 i Boks

Veliki rat na boksačkoj sceni: Canelo tuži DAZN, Oscara De La Hoyu i Golden Boy Promotions!

Saul 'Canelo' Alvarez i Oscar De La Hoya
 JOHN GURZINSKI / AFP
Svjetski prvak na sudu će tražiti barem 280 milijuna američkih dolara!

Boksačkoj superzvijezdi Saulu 'Canelu' Alvarezu dosta je natezanja i neizvjesnosti te sve vodi prema tome da će on svoju iduću veliku borbu odraditi izvan ringa, odnosno na sudu.

Poput bombe je u ranim satima srijede odjeknula vijest po kojoj svjetski boksački prvak tuži Golden Boy Promotions, Oscara De La Hoyu i DAZN streaming platformu.

Prema informacijama do kojih je stigao boksački insajder Mike Coppinger, ali i brojni ugledni mediji, Canelo navedene tuži zbog nepoštivanja ugovora te će na sudu tražiti barem 280 milijuna dolara. Pored toga, traži i raskid suradnje te namjerava za buduće izazove pronaći neke nove partnere.

Prije manje od dvije godine Alvarez je s DAZN-om potpisao nevjerojatan ugovor na 11 borbi vrijedan 365 milijuna američkih dolara. Bio je to u tim trenucima najveći ugovor u povijesti sporta, ali i ugovor po kojem je meksički nokauter do dana današnjeg odradio samo tri borbe.

(L-R) Saúl -CANELO- ÁLVAREZ (MEX) vs Daniel JACOBS (USA) during the box fight - WBC - WBA - IBF - RING MIDDLEWEIGHT TITLES, 12 ROUNS, at the T-MOBILE Arena, Las Vegas, Nevada, United States, on May 4, 2019

<br><br>

(I-D), Saúl -CANELO- ÁLVAREZ (MEX) vs Daniel JACOBS (USA) durante la pelea de Box - WBC - WBA - IBF - RING MIDDLEWEIGHT TITLES, 12 ROUNS, en el T-MOBILE Arena, Las Vegas, Nevada, Estados Unidos, el 04 de Mayo de 2019.
Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Canelo Alvarez

"Ja sam najbolji pound-for-pound' boksač svijeta. Ne bojim se niti jednog protivnika u ringu i neću dopustiti da me neuspjesi partnera zaduženog za emitiranje mojih mečeva, kao i oni mog promotora, drže izvan ringa. Pokrenuo sam tužbu kako bih se vratio boksu i svojim fanovima dao ono što zaslužuju", izjavio je Alvarez za The Athletic.

Canelo se, podsjetimo, trebao u svibnju boriti protiv Billyja Joea Saundersa, a nakon toga ugovoriti i treći susret s Gennadyjem Golovkinom. Zbog koronavirusa se ništa od toga nije realiziralo i sve vodi prema tome da bi 2020. mogla proći bez ijednog nastupa popularnog Meksikanca.

Jednom kada se boks u lipnju vratio na scenu, započeli su pregovori oko Canelove iduće borbe, ali, prema informacijama poznatima BoxingScene portalu, DAZN je pokušao za više od pola umanjiti ugovorom zagarantiran Alvarezov honorar i to za borbu protiv Saundersa ili Calluma Smitha.

BoxingScene navodi da se po ugovoru s DAZN-om Alvarez treba boriti dva puta godišnje za minimalno 35 milijuna dolara od 40 milijuna koliko bi DAZN platio Golden Boy Promotionsu za svaku njegovu borbu, osim one prve protiv Rockyja Fieldinga za koju je dobio 'samo' 15 milijuna.

Canelo je navodno bio spreman pristati na nešto skromniji honorar, ali ne toliko skroman da bi u potpunosti udovoljio DAZN-u.

Očito je u posljednjim pregovorima došlo do još većeg razilaženja u mišljenju i čini se kako je 30-godišnjaku iz Guadalajare dosta jedne takve suradnje...

Svjetski prvak Alvarez je, spomenimo, pojaseve osvajao u četiri različite kategorije, a posljednji smo ga put u akciji gledali 2. studenog 2019. kada je u 11. rundi nokautirao Sergeya Kovaleva i tako svojoj kolekciji dodao WBO titulu u poluteškoj.

Linker
19. travanj 2024 17:45