K1 i Boks

Veliki Sky Sports predstavio Alena Babića: 'Odradio bih noć kao izbacivač pa došao sparirati s Hrgovićem!'

Alen Babić
 Instagram
Alen Babić boksač je vrlo zanimljiv britanskim medijima i to nakon samo dva profesionalna meča. No, kad te već nakon samo jednog veliki Eddie Hearn najavi kako nešto veliko i uzbudljivo, tako nešto ne treba čuditi. Jučer ga je tako predstavio veliki Sky Sports i to na vrlo zanimljiv način.

Proteklo ljeto u potpunosti je promijenilo život Alena Babića, skromnog momka iz BK Leonardo, koji je godina bio jedan od najboljih amaterskih boksača u državi, ali isto tako često osporavan. Mnogi su govorili kako tehnički nije dorastao najkvalitetnijim boksačima i kako nikad neće uspjeti napraviti neki bolji posao. S druge strane, kampovi boksača poput Agita Kabayela i Artura Beterbieva slali bi ga kući nakon samo jednog sparinga jer im je bio presnažan i time automatski nije bio ono što traže.

Tako je između te dvije situacije plivao sve dok nije otišao u kamp Dilliana Whytea. Jednom od najboljih svjetskih teškaša u potpunosti je "legao". Agresivni stil hrvatskog boksača bio je upravo ono što je Whyte trebao u svojim pripremama za meč protiv Oscara Rivasa i brzo ga je pretvorio u jednog od svojih glavnih sparing partnera, a nakon toga mu je došao i ugovor. Kako s Whyteovim timom, tako i s DAZN streaming servisom. Brzo su došle dvije pobjede i Alen Babić postao je ime poznato u boksačkim krugovima, dok ga sve više ljudi prepoznaje i u domovini. Nažalost, treći profesionalni meč još uvijek čeka, nakon što je doživio jedno otkazivanje. Kad DAZN i Matchroom Boxing jave kad i gdje, Alen će se tamo pojaviti s namjerom napraviti ono što najbolje radi.

"U svakom svom meču ići ću na nokaut u prvoj rundi. Zanimaju me samo nokauti, od prve do posljednje minute želim razbijati. Želim se boriti i biti jedan od onih boraca koje fanovi uvijek žele gledati", rekao je Alen novinarima Sky Sportsa, onda spomenuvši i jedno ime s kojim bi volio biti uspoređivan:

"Želim se boriti poput Roberta Durana i 'old school' boksača. Da je moguće, odradio bih po jedan meč svaki tjedan. Osim toga, želim najteže protivnike koje mi mogu dati. Kad mi ponude izbor, uvijek ću uzeti najteže. Tako se želim što prije uspeti na što više pozicije."

U Velikoj Britaniji sve je popularniji i Filip Hrgović. Upitan je tako Babić što bi se dogodilo da se slučajno pojavi opcija međusobnog meča u budućnosti te bi li uopće bio spreman na tako što.

"Nas dvojica dolazimo iz istog tima. Bio sam mu glavni sparing partner. Preko noći bih radio kao izbacivač u noćnom klubu, a onda bih odmah idući dan sparirao s Hrgovićem. Ne bojim ga se, no ovim putem ne bih prozivao niti jedno ime", objasnio je kako gleda na svog bivšeg timskog kolegu koji ogromnim koracima napreduje prema svjetskom vrhu.

Otkrio je kako smatra da je bio najteži sparing partner Dillianu Whyteu te da je naravno jednaka situacija i obratno. Posebno mu se sviđa to što je Whyte, za razliku od onih koji su ga slali kući, zapravo uvijek želio još. Time su zapravo jedan drugog oduševili.

Na kraju je još upitan kako vidi sebe u usporedbi s britanskim teškašima.

"Mislim kako tu ima veliki broj jako dobrih boksača, no ja također donosim nešto svoje i želim biti drugačiji. Ne želim biti jedan od onih koji će čekati šest ili osam rundi i tek onda krenuti raditi nešto. Ja želim krenuti naprijed od prve sekunde", najavio je, da bi onda rekao još nešto o britanskim fanovima pred kojima se nada što češće nastupati:

"Volim britanske fanove jer oni vole stari stil boksa kakav ja uvijek želim ponuditi. Nikad neću ići na pobjedu sudačkom odlukom, upravo zbog toga nisam volio biti amater. Želim se boriti kao što su se nekad najbolji boksači svijeta borili."

Alen bi uskoro trebao imati svoj treći meč i svakako je nestrpljiv. Dok on ne dođe, nastavit će se pripremati. Bilo da je to u svom BK Leonardo, gdje ring najčešće dijeli s Markom Milunom i Hrvojem Sepom ili kod nekog velikog imena, poput spomenutog Dilliana Whyte, čovjeka koji je zapravo bio presudan za ovo gdje se Alen Babić danas nalazi. Sve ostalo može se pripisati kvaliteti i radu našeg sjajnog boksača.

Linker
20. travanj 2024 02:55