K1 i Boks

Veočić i Milun uspješno prešli prepreke i plasirali se u finale, čeka nas hrvatski okršaj superteške kategorije

Gabrijel Veočić

 HRVATSKI BOKSAčKI SAVEZ
Uspješan dan za hrvatske reprezentativce na Zagreb Grand Prixu

Završio je i drugi dan Zagreb Grand Prixa, a najistaknutiji hrvatski boksači uspješno su odradili svoje zadatke. Veliko finale u subotu, 9. prosinca od 20.00 sati izborili su Gabrijel Veočić te naši superteškaši Marko Milun i Luka Pratljačić.

U finale poluteške kategorije do 80 kilograma plasirao se hrvatski olimpijac Gabrijel Veočić u uzbudljivom, oštrom meču protiv Španjolca Pabla Coy Bernala s tri brojanja - prvo je Španjolac prisilio Veočića na brojanje u prvoj rundi, a naš mu je boksač odmah vratio pa ga još jednom bacio u nokdaun u drugoj rundi i dominirao do kraja meča.

Marko Milun u superteškoj kategoriji (+92 kilograma) tri runde lomio je opasnog, čvrstog talijanskog prvaka Diega Lenzija u meču u kojem su sijevali teški udarci s obje strane.

U drugom polufinalu superteške kategorije Luka Pratljačić sigurno je kontrolirao meč protiv neslomljivog Slovenca Jure Šimunovića koji je izdržao do kraja, ali nije pružio ništa što bi mu donijelo pobjedu. U velikom superfinalu za dva dana Milun i Pratljačić borit će se međusobno te je to meč koji bi mogao definirati tko će ići na kvalifikacije za Olimpijske igre.

U polufinala do 63,5 kilograma plasirali su se naši reprezentativci Marin Jelačić i iskusni Filip Poturović, dok se u polufinale srednje kategorije do 75 kilograma prekidom u drugoj rundi plasirao se Zagrepčanin Bruno Filipčić. Sutra je na rasporedu treći dan, a program kreće od 14.00 sati.

Linker
26. travanj 2024 15:49