K1 i Boks

(VIDEO) Adam Kownacki nadboksao Arreolu uz rekordni broj udaraca u povijesti teške kategorije

Arreola vs. Kownacki
 screenshot
Adam Kownacki nastavio je svoju impresivnu pobjedničku seriju i još se jednom predstavio kao možda i najveći teškaški potencijal u ovom trenutku. Poljak je nadboksao legendarnog Chrisa Arreolu, a njih dvojica uputili su najviše udaraca u povijesti teške kategorije boksa, odnosno otkako se koristi CompuBox tehnologija za mjerenje istih.

30-godišnji Adam Kownacki (20-0, 15 KO) došao je do svoje najveće pobjede do sada, čime je ovaj poljski teškaš učvrstio svoje mjesto među Top 10 najboljih boksača svijeta prema Boxrecu, između ostalog iza sebe ostavivši bivšeg svjetskog prvaka Josepha Parkera, Dereka Chisoru i Oscara Rivasa. To je postigao sjajnom pobjedom nad bivšim višestrukim izazivačem za svjetsku titulu, Chrisom Arreolom, u jednom nevjerojatno dinamičnom i uzbudljivom meču. Njihov meč predvodio je PBC on FOX program emitiran jučer iz Barclays Centra u New Yorku.

Očekivala se ovdje laka pobjeda talentiranog Poljaka koji već nekoliko godina živi i trenira u New Yorku. Arreola je veteran pred kraj karijere i trebao je poslužiti kao odličan ispit pred nove izazove za Kownackog. Na kraju je ponudio takav ispit, ali i publika je dobila nevjerojatno uzbudljiv meč u kojem su udarci doslovno sijevali. I najbolji dokaz toga je podatak koji je došao nakon meča. Naime, Kownacki i Arreola odradili meč s najviše upućenih i pogođenih udaraca u povijesti teške kategorije, odnosno otkako se koristi Compubox tehnologija. Riječ je o tehnologiji prvi put u boks implementirajoj 1985. godine i od tad se koristi na svim velikim mečevima.

U 12 rundi ovog meča, sjajni Kownacki uputio je 1047 udaraca, od čega je pogodio njih 369, dok je Arreola uputio 1125, od čega je pogodio 298. No, oni koje je poslao Kownacki su osim precizniji bili i kvalitetniji te su radili više štete. Tako su sudačke kartice ovog sjajnog meča pokazale dva puta 117-111 i jednom 118-110 u korist boksača iz Poljske koji se nada kako će iduće godine napasti svjetsku titulu i za to ima potrebne reference.

Što se tiče samog meča, kao što smo naveli, bio je dinamičan i uzbudljiv, a njegova najbolje trenutke kao i izjave nakon proglašenja pobjednike možete pogledati u videu ispod teksta.

Linker
25. travanj 2024 16:38