K1 i Boks

(VIDEO) Američki teškaš tvrdi da je nokautirao Furyja: ‘Gypsy King‘ ga je pronašao i porazgovarao s njim

Tyson Fury i Christopher Lovejoy

 Screenshot (youtube, Christopher Lovejoy)
Tyson Fury odlučio se susresti s boksačem koji javno iznosi priču da je nokautirao Furyja na sparingu

Američki boksač teške kategorije Christopher Lovejoy (20-1, 20 KO) nije naročito poznato ime široj publici, ali početkom godine pronašao je dobar način za privući pažnju. 196 centimetara visoki i 140-ak kilograma teški američki boksač prozvao je Tysona Furyja.

''Tysone, Tysone, Tysone. Prozivaš tipove koji se ne žele boriti. Dobro znaš da se Dillian Whyte ne želi boriti. Također jako dobro znaš da će Usyk i Joshua odraditi revanš, a nisi niti upleten u tu priču. Bit ću kratak i jasan. Ako se želiš boriti, odradimo to. Nokautirao sam te u Las Vegasu i nokautira ću te ponovno. Znaš gdje sam i gdje me možeš pronaći. Možemo to odraditi ovog vikenda, sljedećeg mjeseca, nebitno je.'', poručio je Lovejoy u prvom mjesecu ove godine, putem videa na svojim društvenim mrežama.

Još 2019. godine, Fury je gostujući za iFL TV prepričao kako je Lovejoy pričao po dvoranama u Americi da bi nokautirao Tysona Furyja. Jednom prilikom odradili su sparing, a Fury ga je prema svojim navodima nokautirao u prvoj rundi.

''Rođak mi je rekao: 'Želim da ga srušiš u prvoj rundi, lijevim direktom. Možeš ti to'. On (Lovejoy) se zaletio na mene, ja sam eskivirao, udario kontru i 'boom', on je završio na podu.'', Fury je tada prepričao.

Lovejoy očito voli pričati da je nokautirao Furyja, ne očekujući da će ikada zapravo i susresti ''Gypsy Kinga'' u nekoj od dvorana. Međutim, to se ponovno dogodilo i društvenim mrežama kruži video u kojem je Tyson u jednoj od dvorana prišao Lovejoyu i upitao ga o svemu tome. Ubrzo je Fury pozvao Lovejoya na obraćun.

''Dođi ovdje sutra i saznat ćemo. Imam ovu desnicu za tebe. Jedan udarac bit će dovoljan.'' rekao je ''Gyps King''.

Lovejoy je djelovao pomalo uplašeno i nije niti pokušavao inicirati nekakav sukob. Samo se smješkao i nije bio naročito rječit.

Što se tiče spomenutog američkog teškaša, radi se o boksaču koji je 407. teškaš svijeta prema Boxrecu. 38-godišnjak je nabio dobar ''score'' na boksačima jako niske razine, ali sredinom prošle godine vraćen je u realnost. Lovejoy se tada obračunao s Mahmoudom Charrom (33-4-0), a Charr ga je nokautirao u drugoj rundi borbe.

Tyson Fury nekoliko je klasa bolji boksač od ovog američkog teškaša i ne treba nas čuditi ako ga je uistinu nokautirao jednim udarcem.

Linker
27. rujan 2023 15:11