K1 i Boks

(VIDEO) Daniel Dubois večeras se vraća u ring, pobjedom će izboriti meč protiv Joycea

Daniel Dubois i Ricardo Snijders
 screenshot/YouTube
Boksačka javnost večeras će s velikim zanimanjem pratiti novi meč britanskog teškaša Daniela Duboisa

22-godišnji Daniel Dubois trenutno je jedno od najuzbudljivijih nadolazećih imena svjetskog boksa. Mladi i nevjerojatno snažni britanski teškaš do sada je oduševio svojim izvedbama, no i njemu je 2020. malo usporila karijeru. Trebao se proljetos boriti protiv Joea Joycea u velikom britanskom ogledu, no taj meč stavljen je na čekanje, da bi bio ugovoren za jesen. No, prije toga obojici slijedi po jedan ispit. Joyce se svog već riješio, dok Duboisu on upravo slijedi.

Dubois (14-0, 13 KO) će imati protiv sebe Ricarda Snijdersa (18-1, 8 KO), 26-godišnjeg Nizozemca koji je zapravo uskočio kao zamjenski protivnik. Iako iza sebe ima impresivan omjer, nije Snijders do sada imao velikih mečeva. Prije točno godinu dana doživio je svoj prvi poraz, kad je bolji od njega bio Joel Tambwe Djeko, da bi se nakon toga vratio jednom pobjedom. Boxrec ga rangira kao 138. teškaša svijeta. U meč je upao prije deset dana, nakon što je istog otkazao Erik Pfeifer iz Njemačke.

Britanac će u ovom meču biti veliki favorit i očekuje se da lako odradi posao te se krene pripremati za meč protiv Joycea, koji je već ugovoren za 24. listopada. Bit će to meč s velikim ulogom za obojicu, ali isto tako i s velikom glavnom nagradom. Do tog meča Duboisu je preostao samo ovaj današnji ispit.

Zanimljivo, "Dynamitea" se u posljednje vrijeme povezuje i s Filipom Hrgovićom, no taj meč zapravo je tek prijedlog promotora Eddieja Hearna, koji je tako uputio izazov Duboisovom promotoru Franku Warrenu.

Linker
30. studeni 2023 18:03