K1 i Boks

(VIDEO) ‘Dok se kralj Fury gosti s Ngannouom, princ Usyk se ne želi boriti protiv Hrgovića jer ima mala m**a!‘

Kalle Sauerland

 Sreenshot/YouTube (Boxing Social)
Kalle Sauerland izveo je svojevrsni ‘show‘ pred kamerom i žestoko opleo po ukrajinskom prvaku

Kao što je već dobro poznato, Tyson Fury i Oleksandr Usyk, nakon brojnih rundi neuspješnih pregovora, krajem prošlog su mjeseca, poprilično neočekivano, konačno ugovorili povijesni meč za ujedinjenje svih teškaških titula, koji bi se trebao dogoditi krajem ove ili početkom sljedeće godine. Takav rasplet situacije tiče se i našeg Filipa Hrgovića, budući da ga, kao IBF-ovog obveznog izazivača udaljuje od okršaja s Usykom (trenutnim IBF-ovim prvakom). U međuvremenu su se u cijeloj priči dogodili i neki novi momenti, odnosno IBF je izvijestio Usyka i Furyja da će, ako nakon prvog meča pristupe revanšu (što je vrlo izvjesno), pobjedniku oduzeti titulu i da će za nju "El Animal" boksati protiv sljedećeg izazivača na IBF-ovoj ljestvici, a to je u ovom trenutku Otto Wallin. O iznenadnom manevru kojeg su izveli Usyk i Fury, međutim, sada se oglasio Hrgovićev promotor Kalle Sauerland.

Promotor najboljeg hrvatskog boksača, naime, dao je intervju tijekom kojeg je, u najmanju ruku, na poprilično diretan, slikovit i osebujan način govorio o predmetnoj temi, a posebno je kritičan bio prema Usyku.

"Imamo kralja teške kategorije, a to je Tyson Fury, potpuno zasluženo. Imamo Usyka koji je princ, kojeg želimo detronizirati i odsjeći mu glavu, ne doslovno, da bismo došli do kralja koji se u pozadini gosti s Francisom Ngannouom. Dok se kralj gosti s Ngannouom, princ se može boriti s izazivačem, ali princ ima mala m**a i ne želi se boriti s Hrgovićem jer ga ovaj može vrlo lako sasjeći. Veliki rizik, mala nagrada. On želi svoje pravo da napadne tron jer to donosi puno novca", rekao je Sauerland u razgovoru za Boxing Social, pa nastavio:

"Volim Usyka, promovirao sam njegove brojne borbe, zapravo sam ga napravio apsolutnim prvakom u kruzer kategoriji, ali on ne želi boksati. Ljudi kažu da Fury piša po boksu, a ako je tako onda možemo reći da Usyk sere po boksu. Trebao bi boksati s Hrgovićem koji je obvezni izazivač duže od godine dana. IBF se pravi pomalo slijep na to, ali vidjet ćemo dokle će to ići, time se trenutno bave odvjetnici".

Inspirirani Sauerland je prokomentirao i najave da će se Fury i Usyk boriti krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine, a dotaknuo se i Otta Wallina, odnosno Anthonyja Joshue.

"Fury se neće boriti u veljači, on mora slaviti pobjedu nad Ngannouom nekih šest tjedana, onda dolazi Božić, pa će biti malo vina i purice tijekom blagdana, a onda će se probuditi u siječnju s velikim trbuhom kao kralj koji se gostio za Božić. Tada će se vratiti u kamp i doći u formu otprilike u svibnju ili lipnju, a problem je što se Saudijska Arabija tada zatvara, pa ćemo s tom borbom završiti na kraju sljedećeg ljeta. Zašto? Zato što kralj radi ono što kralj je***o želi raditi! Ne mogu zamjeriti Tysonu, on je taj status zaradio. Išao je u Njemačku i detronizirao tadašnjeg kralja Klička koji je vladao deset godina, a od tog je dana teška kategorija drugačija. Ali nije stvar u Tysonu i Hrgoviću, govorimo o Usyku i Hrgoviću. Puno se čudnih sranja događa, odjednom je Otto Wallin ispred Joshue, siguran sam da će oni prosvjedovati zbog toga. Gledam to sve i mislim si: ‘Što se je***o događa?!‘", ispalio je 46-godišnji promotor, pa odgovorio na pitanje o potencijalnom okršaju "AJ"-a i Hrgovića:

"Odlična borba. Ne znam hoće li je ‘AJ‘ prihvatiti.On je borac s m****a, spreman je baciti šešir u ring i prihvatiti izazov. Radio je revanš s Usykom kad su mnogi, uključujući i mene, smatrali da bi trebao pričekati s tim uzvratom, ali on nikada ne odbija borbu".

Cijeli Sauerlandov intervju možete pogledati u nastavku, dio u kojem govori o Furyju, Usyku i Hrgoviću kreće od devete minute i 40. sekunde videozapisa.

Linker
01. svibanj 2024 01:09