K1 i Boks

(VIDEO/FOTO) ‘Bio je to najjači udarac koji sam ikad primio, nisam se mogao ustati‘

Luke Campbell
 TIM WARNER
Nekadašnji olimpijski pobjednik oglasio se nakon najtežeg poraza u karijeri

Luke Campbell (20-4) još je jednom pokazao da se radi o odličnom boksaču, ali je i još jednom doživio poraz u velikom boksačkom okršaju.

Nakon što je propustio priliku postati prvak u meču s Jorgeom Linaresom, kao i onom s Vasylom Lomachenkom, 33-godišnji Britanac porazom od Ryana Garcije (21-0) dodatno se udaljio od novog napada na tron.

U borbi za privremenu WBC-ovu titulu u lakoj kategoriji Campbell je imao Garciju u nokdaunu, ali 'King Ry' se oporavio, preuzeo kontrolu i u sedmoj rundi sjajnim udarcem u tijelo zaustavio svog suparnika.

image
Ryan Garcia vs. Luke Campbell
TIM WARNER

"On ima jako teške ruke. Njegove udarce osjećao sam i onda kada bi ih blokirao, a ono je bio najjači udarac koji sam ikad primio. Pokušavao sam se pridići, ali nije išlo. Osjećao sam kako mi prilazi i kretao sam se unatrag, a kada se krećete unatrag to dovodi do malog opuštanja tijela i točno me u tom trenutku udario", prokomentirao je Campbell prekid meča.

Olimpijski pobjednik iz 2012. (u bantamu) pohvalio je svog suparnika za srčanost koju je pokazao kada se oporavio od nokdauna u drugoj rundi.

image
Luke Campbell vs .Ryan Garcia
TIM WARNER

"Dobro se oporavio i ustao. Čim sam ga pogodio, osjetio sam u ruci da je to sjajan udarac. Svaka mu čast, ustao se i pokazao srčanost. Bila je to odlična borba. Mišljenja sam i da sam dobro izgledao u sedmoj rundi, ali ono je jednostavno bio fantastičan udarac u tijelo. Bio sam spreman ponovno napasti, ali je on savršeno tajmirao udarac. Htio sam se ustati, no nisam stigao na vrijeme. Treba priznati da je to bio sjajan udarac u režiji vrlo talentiranog borca pred kojim je velika budućnost", zaključio je Campbell.

Lukeova profesionalna karijera nakon okršaja u Dallasu broji 20 pobjeda i četiri poraza, a ovaj od Garcije prvi je koji je doživio prekidom.

Linker
05. svibanj 2024 21:46