K1 i Boks

(VIDEO) Fury sadržajnim završnim monologom razjario Wildera i tenzije pred meč podigao na maksimum

Tyson Fury
 JPA/AFF-USA.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Potvrdio je ‘Gipsy King‘ još jednom zašto je najzabavniji brbljavac svjetskog borilačkog sporta

Završni govor Tysona Furyja na službenoj konferenciji za medije pred subotnji meč protiv Deontaya Wildera svakako je ostao najdojmljiviji dio cijelog ovog susreta dvojice velikih rivala na pozornici MGM Granda u Las Vegasu. Iako je sama konferencija za medije dala sadržaja, budući da je bila vrlo dobro vođena od strane voditeljica Kate Abdo, sve se zapravo rasplamsalo tek kad je Fury dobio priliku u potpunosti preuzeti prostor.

Tyson je cijelo vrijeme stajao na nogama i hodao po pozornici, a to je nije promijenilo nakon što je zatražen za završnu riječ. Uzeo je mikrofon i u svom stilu pravog showmana započeo ono što je već ranijih dana očito pripremio.

"Evo nešto što mislim da bih trebao reći. Wilder govori kako sam u drugom meču pobijedio samo zato što sam varao, ali on je onda promijenio cijeli tim, dodao još treninga i trenira napornije nego ikad prije. Konstantno to spominje. Ja se onda pitam, ako je izgubio samo zbog varanja, zašto onda promijeniti sve? Može li mi netko na to odgovoriti? Znam da on ne može jer za tako nešto treba imati mozga", započeo je svoje izlaganja Fury, nastavivši odmah u istom tonu, dok je Wilder i dalje sjedio te čekao iduću izjavu:

image
Tyson Fury
Robyn Beck/AFP

"On kaže da mi želi raditi loše stvari, ozlijediti me, govori o nasilju, osjećajima mržnje i ljutnje. Ja ću samo reći jednu stvar. Oni koji drže vrući ugljen, s namjerom da ga na nekoga bace, oni su zapravo ti koji će se opeći. Ja ne želim ozlijediti Deontaya Wildera. Ja ga samo želim prebiti u meču. On zna da su to što govori laži, duboko u duši zna da je izgubio i da će izgubiti opet. Izgubio je prvi meč, izgubio je drugi pa će i treći. I znaš što? Nakon ovog meča ćeš se vratiti raditi u lancu fast food restorana gdje si radio ranije u karijeri. Jer to će biti jedino mjesto gdje može otići. Ovim mečem ću ga umiroviti."

Uključio se nakon toga Wilder te je pokušao pitati Furyja zbog čega je on mijenjao svoje timove, na što mu je Fury samo kratko odgovorio da to nije odgovor na njegovo pitanje.

"Zašto Wilder nakon svega nije napravio niti jedan korak da me spriječi da bih ponovno varao. Što si napravio? Ja nemam što opovrgavati jer ništa nisam napravio. Ti poričeš stvari, a bit ćeš nokautiran. Napravi sam sebi uslugu i umirovi se. Tvoja ostavština je ugrožena, a imaš samo izlike u kojem nitko ne vjeruje. Svi ti se smiju", dodao je Gipsy King.

Dok mu se pokušavao ubaciti u monolog, Wilder je poručio Furyju kako nema snagu udarca i da ne može nikoga nokautirati. Fury mu je odgovorio kako je nokautirao njega, da bi Deontay dodao kako nije bio nokautiran, odnosno da je bio na nogama kad je meč prekinut. Dodao je kako je kriv član njegovog tima koji je bacio ručnik te koji je slijedom toga dobio otkaz.

image
Tyson Fury i Deontay Wilder
Robyn Beck/AFP

"Nokautiran si klošaru i slab si čovjek. Ja nisam morao deset puta obraniti titulu kao ti, to je za klošare kao što si ti. Tvoja ostavština je završena. Ova pi**ica dobila je batina dva puta i nije mogla napraviti ništa protiv toga. Zato što on nije čovjek", nastavio je Fury, dok je Wilder i dalje pokušao nešto dodati. Primjerice komentar prethodne borbe.

"Ja sam bio u stanju u kakvom sam bio, ali nastavio sam se boriti zato što sam kralj. Da si ti bio u mom stanju tebi bi zvali hitnu pomoć", još je jednom dodao Wilder, referirajući se na izjave kako se zbog teškog odijela u kojem je došao do ringa te vode, za koju je izjavio kako mu ju je njegov trener otrovao, nije osjećao dobro, ali da je svejedno ušao u meč.

Fury je na to imao samo kratku opasku:

"Tvoj trener ti je spasio život, trebao bi mu dati povišicu."

Voditeljica je nakon toga pokušala organizirati sučeljavanje, no dočekala je žestoki prosvjed Boba Aruma, koji je iz publike glasno dovikivao da se tako što neće dogoditi. Tako da su svi boksači otišli u svom smjeru. Hoće li sučeljavanja biti nakon sutrašnjeg vaganja? Ako se pita Aruma, ovom dvojcu neće dati da se približe jedan drugom sve dok se ne pojavi gong za početak prve runde meča.

Linker
26. travanj 2024 05:35