K1 i Boks

(VIDEO) Gluma za Oscara ili? Neporaženi Kubanac na bizaran način upisao novu pobjedu

Nagy Aguilera
 AL BELLO, AFP
Teatralni pad, pokušaj ustajanja, pa novi pad. Izgledalo je ozbiljno, ali onda je puštena snimka...

Kubanac Franck Sanchez prvo se u petak na vaganju posvađao s Tysonom Furyjem, a onda je i u ranim nedjeljnim satima dospio na naslovnice tako što je na pomalo bizaran način stigao do nove profesionalne pobjede.

Sanchez (18-0) je neporaženi teškaš koji je na velikom boksačkom spektaklu u Arlingtonu svladao Nagyja Aguileru (21-11) i to tako što ovaj nije mogao, neki bi rekli i nije htio, nastaviti borbu nakon ilegalnog udarca u šestoj rundi.

Što se zapravo dogodilo? Sanchez je bacio jedan desni kroše koji je više onako okrznuo nego ozbiljno udario Aguileru u potiljak. Naravno, udarci u potiljak su zabranjeni na što je Aguilera odmah reagirao negodovanjem i udaljavanjem od Sancheza, a potom i teatralnim padom na konopce. Onda se pokušao ustati, ali uslijedio je novi pad i previjanje u bolovima. U tim trenucima na velikom zaslonu je puštena snimka koja baš i nije uvjerila publiku u Arlingtonu. Tribine AT&T stadiona počele su negodovati, ali negodovao je i Aguilera koji je žestoko kritizirao suparnika za nesportske udarce. Naime, on i njegov tim su tvrdili da je Sanchez kontinuirano ponavljao prekršaje, no procjena odgovornih ipak je bila ta da se radilo o nenamjernom potezu.

Samim time, Aguilera je mogao zaboraviti na diskvalifikaciju svog suparnika, ali, kako se pokazalo, i na 'no contest' budući da je tehničkom jednoglasnom odlukom pobjeda s tri puta po 60-54 otišla u Sanchezove ruke.

Sporni trenutak pogledajte OVDJE.

image
Nagy Aguilera
AL BELLO, AFP

Linker
19. travanj 2024 18:02