K1 i Boks

(VIDEO) Hrgović nešto teži od Duboisa. ‘Prostrijelio‘ Britanca pogledom pa poručio: ‘Razbit ću ga sutra!‘

Filip Hrgović i Daniel Dubois

 Screenshot/Instagram (DAZN)
Nakon odrađene vage i posljednjeg sučeljavanje, sve je spremno za sutrašnji okršaj britanskog i hrvatskog teškaša

Jedan dan dijeli nas od početka spektakularne "Queensberry vs. Matchroom: 5v5" priredbe na kojoj će Filip Hrgović i Daniel Dubois odmjeriti snage u meču za privremeni IBF-ov teškaški pojas. Sve su obveze odrađene, zaključno s vaganjem koje je večeras održano u Rijadu, tako da sada i službeno možemo reći kako je sve spremno za veliki "heavyweight" okršaj dvojice udarača.

Najboljem hrvatskom teškašu vaga je pokazala 112,2 kilograma, dok se, u slučaju britanskog teškaša, kazaljka zaustavila na 111,5 kilograma. Nakon vaganja uslijedilo je i posljednje sučeljavanje, tijekom kojeg Dubois i Hrgović tridesetak sekundi nisu skidali pogled jedan s drugog, a "El Animal" je ponovno djelovao poprilično hladnokrvno i samopouzdano. Valja spomenuti i da je za vrijeme trajanja "sučeljavanja u kadru bio prisutan i podignuti pojas za privremenog IBF-ovog prvaka, kojeg će pobjednik ovog meča, sutra ponijeti sa sobom.

Na novinarsko pitanje o očekivanjima u odnosu na sutrašnji meč, Hrgović je, na sebi svojstveni način, smireno odgovorio: "Let‘s get down to business", referirajući se na poznatu Tiestovu pjesmu, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu: "Vjerujem da ću ga razbiti sutra". Na dodatno pitanje o tome hoće li meč s Duboisom biti najteži u njegovoj karijeri, teškaš iz Sesveta uzvratio je: "Neće. Razbit ću ga"

Na red je, potom, došao i Dubois koji je kratko rekao: "Nisam se došao zajebavati, došao sam ovdje zbog rata. Radio sam na svojim mu*ima. Vidjet ćete sve sutra, spreman sam za rat".

Sve je, dakle, rečeno. Sutra će riječi biti zamijenjene udarcima u ringu Kingdom Arene, a mi se nadamo i vjerujemo da će Filip iz konačne bitke izaći kao pobjednik, odnosno IBF-ov privremeni prvak.

Linker
31. svibanj 2024 21:16