K1 i Boks

(VIDEO) Hrgović oštro odgovorio na McKeanove provokacije: ‘Jedno je biti samopouzdan, a drugo imati deluzije!‘

Filip Hrgović

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Govorio je i o meču protiv Zhanga te istaknuo neke detalje

U srijedu je održana press konferencija povodom velikog boksačkog eventa koji će se održati u subotu u londonskoj O2 Areni. Iako u glavnom meču večeri Anthony Joshua nastupa protiv Roberta Heleniusa, ono što nas najviše zanima jest povratak Filipa Hrgovića. "El Animal" borit će se protiv neporaženog Australca Demseyja McKeana, a ako pobijedi, definitivno je vrijeme za napad na pojas kojeg drži Oleksandr Usyk.

McKean je prvi koji je dobio priliku za mikrofon te je na početku rekao nešto više o svojim pripremama i kakav mu je način razmišljanja uoči meča karijere.

"Proveo sam puno vremena u dvorani, dosta dugo sam čekao meč te sada sve dolazi na naplatu. U ovih 36 minuta (12 rundi po tri minute) može mi se promijeniti život i s tom mišlju idem spavati svaki dan, ovo je najveća stvar u mojoj karijeri", rekao je, a zatim počeo pričati o Hrgoviću:

"Uvjeren sam da posjedujem sve alate da mu u subotu zagorčam život i pretvorim ga u pakao. Brzo se krećem, imam brze ruke, znam odabrati udarac i sve to iskombinirati, sigurno ću pobijediti", zaključio je samopouzdani Australac.

Zatim je Hrgović dobio priliku odgovarati na pitanja, a prvo se zahvalio svima koji su mu omogućili da nastupi.

"Ovdje sam jedini koji ne priča engleski (smijeh). Hvala mom menadžeru, promotoru, trenerima što su mi dali priliku da se borim i da se vratim u ring nakon godinu dana. Jako sam uzbuđen što sam udaljen jednu borbu od napada na pojas, spreman sam za ‘rock ‘n‘ roll‘!", rekao je teškaš iz Sesveta, a zatim je govorio o svom posljednjem meču protiv Kineza Zhileija Zhanga.

"Protiv Zhanga sam izgledao dosta loše zbog svih okolnosti (smrt oca) koje su utjecale na moju izvedbu. Ipak, nužno i nije loše što sam se pojavio takav jer će me ljudi na neki način podcijeniti. Mogu imati samo benefite", kazao je.

Na kraju svog izlaganja odgovorio je na provokacije McKeana:

"Jedno je biti samopouzdan, a drugo imati deluzije! Bolji sam od njega i to ću dokazati u subotu navečer", zaključio je Hrgović.

Snimku cijele press konferencije pogledajte u videu na dnu članka.

Linker
02. svibanj 2024 03:40