K1 i Boks

(VIDEO) Jalolov nokautirao Sokolowskog u petoj rundi i time nadmašio nekoliko boraca sličnih ambicija

Bakhodir Jalolov

 Buda Mendes/POOL/AFP
27-godišnji Uzbekistanac neupitno je jedan od trenutno najvećih potencijala profesionalnog boksa

Aktualni svjetski amaterski boksački prvak super teške kategorije te osvajač olimpijskog zlata u Tokiju, 27-godišnji Uzbekistanac Bakhodir Jalolov, uspješno kroči prema najboljim profesionalnim teškašima svijeta. On je sinoć, uz sjajnu izvedbu, prekidom u petoj rundi savladao iskusnog Poljaka Kamila Sokolowskog, boksača koji se mnogima prije njega pokazao kao tvrd orah. Ipak, rješenja za kombinaciju brzine, tehnike i snage udarca, kakve Jalolov sve posjeduje, u sebi nije imao.

Meč se održao u Dubaiju, na priredbui Probelluma, nove boksačke promocije na čijem je čelu poznati promotor Richard Schaefer.

Poljak je odlučio otvoreno ući u ovaj meč, što je zapravo njegov stil zbog kojeg unatoč svom nezavidnom omjeru pobjeda i poraza vrlo često dobiva pozive na velike priredbe. Ipak, vrlo brzo je vidio kako mu to protiv ovakvog boksača možda i nije najpametnija taktika. U prvoj rundi izgađao ga je Jalolov bombama, dok je u drugoj po prvi put pronašao udarac koji ruši na pod. Ipak, Sokolowski se tim putem ustao i nastavio meč.

Vidjelo se zašto je 35-godišnji Poljak boksač protiv kojeg mnogi perspektivni boksači, boksači ambicija kakvih je i Jalovov, nisu s lakoćom pronalazili način za doći do željenog rezultata. Uostalom, završen je samo tri puta Poljak do ovog meča, od toga dva puta ranije u karijeri, a Zhan Kossobutskiy zaustavio ga je tek u desetoj rundi. Ipak, Jalolov se ovim putem pokazao kao jedan drugačiji boksač.

Nastavio je Uzbekistanac sjajno se kretati i pogađati jake pojedinačne udarce, ali i serije. Poljak je bio čvrst i tražio je svoju priliku, no sve je izgledalo kao da neće izdržati dugo. To se potvrdilo nakon što je u petoj rundi došlo do serije Jalolova koja ga je još jednom bacila na pod. Sudac je procijenio situaciju i odlučio prekinuti meč.

Bunio se Poljak, vjerojatno s razlogom, budući da je izgledao spreman nastaviti, no činjenica je da je sudac vjerojatno u obzir uzeo i to da je Jalolov do tog trenutka dominirao te da se ništa ne bi promijenilo da je Poljaku dozvolio nastavak meča. Naravno, dok god se on osjeća spreman ima se pravo buniti, no činjenica je da smo vidjeli jednu impresivnu predstavu Bakhodira Jalolova.

Prije ovog meča Jalolov je bio 70. teškaš svijeta prema BoxRecu, a teško da možemo očekivati neki značajniji skok nakon ovoga. No, neupitno je nastavio graditi svoje ime te možemo očekivati vrlo brzo neki njegov novi meč, putem kojeg će nastaviti graditi svoju itekako perspektivnu priču.

Bakhodir Jalolov svakako je jedan od većih potencijala unutar talentom prepune teške kategorije. I jedan od onih koje svakako kroz karijeru vrijedi pratiti. Imat će se što vidjeti, u to nema nikakve sumnje.

Linker
19. travanj 2024 22:55