K1 i Boks

(VIDEO) Jesmo li sinoć svjedočili stvaranju nove zvijezde koja će skinuti velikog Canela Alvareza s vrha?

Pacheco vs. Sulecki

 MATCHROOM
Mnogi boksački autoriteti smatraju da Pacheco ima sve potrebno da ugrozi sve velike svjetske face, pa i samog Saula ‘Canela‘ Alvareza

Iako mnogi boksački sladokusci s ovih prostora nisu bili upućeni u sinoćnju Matchroomovu priredbu možda će nakon sljedećih informacija podrobnije obratiti pozornost na glavnog aktera predmetne priredbe.

Naime, Diego Pacheco nastavio je svoj pobjednički niz spektakularnim nokautom u subotu u Dignity Sports Parku, kada je preciznim lijevim krošeom u jetru završio Macieja Suleckog u šestoj rundi.

Borba je prekinuta nakon 54 sekunde šeste runde, kada se Sulecki, iscrpljen od udarca, nije uspio podići s poda. Čak i nakon završnog brojanja, ostao je na podu ringa, što dovoljno govori o snazi udarca koji ga je oborio.

Pacheco (22-0, 18 KO) je dominirao tijekom cijelog meča, postupno nanoseći štetu Suleckom (32-3, 12 KO), što mu je omogućilo da borbu završi spektakularnim udarcem protiv jednog od najtežih protivnika u dosadašnjoj karijeri.

Tijekom borbe, Pacheco je premašio Suleckog s 81 prema 49 u ukupnom broju udaraca, iako je samo osam tih udaraca bilo usmjereno prema tijelu.

Ova borba u supersrednjoj kategoriji bila je glavna atrakcija priredbe Matchroom Boxinga u Carsonu, nedaleko od Los Angelesa. Matchroom je odnedavno počeo prebacivati svoje napore "preko bare".

Prve dvije runde bile su oprezne, s oba borca koji su razmjenjivali pojedinačne udarce, ali u trećoj rundi, borba se zahuktala, a Pacheco je počeo pogađati Suleckog desnicom s ozbiljnim namjerama, nekoliko puta ga snažno udarajući.

Pacheco je u četvrtoj rundi pronašao ritam, pogađajući desnim aperkatom i čistim desnim krošeom, dok je Sulecki uzvratio s nekoliko teških udaraca u završnim sekundama, što je izazvalo osmijeh na Pachecovom licu.

Inspiriran nasljeđem svog preminulog brata Manuela, koji je preminuo u travnju, Pacheco je u petoj rundi izveo nevjerojatan napad, tjerajući Suleckog po ringu s nizom udaraca na koje ovaj nije imao odgovora.

Pacheco je u toj rundi potpuno dominirao, nadmašivši Suleckog s 19 prema 6 udaraca, čime je postavio temelje za završni udarac u šestoj rundi.

U šestoj rundi, jedini udarac koji je Pacheco plasirao bio je onaj koji je završio borbu.

Sulecki, 35-godišnji borac iz Varšave u ovu je borbu ušao s porazima samo od Daniela Jacobsa (op.a. koji se nedavno umirovio) 2018. i Demetriusa Andradea 2019. godine, u svojoj jedinoj borbi za naslov.

Pacheco, 23-godišnji talent iz Los Angelesa, sve više se nameće kao ozbiljan izazivač za naslov u supersrednjoj kategoriji, koji trenutno drži Saul "Canelo" Alvarez. Iako je Alvarez usmjeren na borbu protiv Edgara Berlange 14. rujna, meksička boksačka superzvijezda ima sve manje ozbiljnih izazivača u ovoj kategoriji.

Ova pobjeda nad Suleckim bila je najbolja u Pachecovoj karijeri do sada, posebno nakon što je prekinuo niz od devet uzastopnih nokauta u teškoj, ali zasluženoj pobjedi nad Shawnom McCalmanom. Pacheco se sada sve više promiče kao jedan od najozbiljnijih mladih boraca u svijetu boksa, a mnogi ga vide kao buduću zvijezdu koja bi mogla naslijediti Canelovu dominaciju u ovoj kategoriji.

Koliko velike namjere ima Eddie Hearn s 23-godišnjim Pachecom dovoljno govori sljedeća izjava vezana za potencijalni boksački sukob između Saula "Canela" Alvareza i samog Pacheca: "Realno gledajući, ta borba bi se mogla dogoditi u rujnu 2025. godine. Mislim da su dvije pobjede sve što Diega dijeli od velikog okršaja s Canelom, pogotovo ako nastavi nastupati kao protiv Suleckog. Ne mislim da je ikada mudro pozivati Canelu na borbu, on je kao dobitna lutrija za svakoga. Kada poziv dođe, prihvaćamo ga jer će to zauvijek promijeniti Diegov život. Kada dobijemo priliku, dolazimo pobijediti, a ne samo zbog novca. Tajming je sve. Mlad borac poput Diega, u svom vrhuncu, za godinu dana – možda je baš on taj."

Linker
05. rujan 2024 10:23