K1 i Boks

(VIDEO) Joshua i Usyk odradili ‘pressicu‘ i sučeljavanje, Ukrajinac se istaknuo osebujnim ‘stajlingom‘

Anthony Joshua i Oleksandr Usyk
 Ben STANSALL/AFP
Sudionici velikog teškaškog meča prvi put su se našli licem u lice

Samo dva dana preostala su do velikog meča Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, meča s ulogom od tri elitna pojasa svjetskog prvaka teške kategorije. Joshua je trenutno vlasnik sva tri, a Ukrajinac će pokušati preoteti mu ih te doći korak bliže svom cilju, postati prvi apsolutni prvak lakoteške i teške kategorije u vremenu četiri elitna pojasa te drugi uopće, nakon Evandera Holyfielda.

Obojica su već nekoliko dana u Londonu, a danas su se po prvi put od tada našli licem u lice i to nakon konferencije za medije koju su održali zajedno s Eddiejem Hearnom, čelnikom Matchroom Boxinga, glavnog organizatora priredbe.

image
Anthony Joshua i Oleksandr Usyk
Ben STANSALL/AFP

Ono čime je Usyk odmah osvojio pažnju, pored primjetnog povećanja vlastite mase, je stajling u kakvom je došao. Boje koje je stavio na sebe bi teško ukomponirali najbolji stilisti ili dizajneri, no na Usyku je nekako predstavljalo njegov osebujni karakter. Joshua je, kao i uvijek, došao gospodski uglađen, a takav je bio i njegov nastup.

Gospodsko je bilo i prvo sučeljavanje, koje je zapravo tema ovog teksta, no mora se priznati kako je Usyk svojim izrazom lica ipak odlučio dati znak kako se nije došao igrati te kako London namjerava napustiti kao i dalje neporažen profesionalni boksač. Uz dodatak tri pojasa, za koja je već nešto na pozornici rekao Eddieju Hearnu.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Linker
15. travanj 2024 14:18