K1 i Boks

(VIDEO) Luka Plantić nezaustavljivo grabi prema svjetskom vrhu: Rumunj nije dugo izdržao pod naletima Hrvata

Luka Plantić

 UBP
Sjajni hrvatski profesionalni boksač bio je strpljiv, no imao je jasnu viziju što treba učiniti kako bi što prije okončao svoj 10. profesionalni meč

Hrvatski boksač Luka Plantić (10-0, 9 KO), poznat po nadimku "Thunder", ponovno je opravdao svoj status najperspektivnijeg domaćeg boksača. U svojoj desetoj profesionalnoj borbi, Plantić je u njemačkom Kölnu uvjerljivo pobijedio Rumunja Catalina Paraschiveanua (22-3, 8 KO), prekidom u trećoj rundi, čime je obranio WBC International titulu u supersrednjoj kategoriji.

Borba, održana u Motorworld Areni, od samog je početka pokazivala kako je Plantić došao spreman. Već u prvim trenucima meča, Plantić je kontrolirao ring, koristeći svoju tehniku i precizne udarce. Paraschiveanu, iako neugodna prepreka s bogatim iskustvom, nije uspio parirati tempu i snazi hrvatskog borca.

Plantić je tijekom druge runde pojačao pritisak, a publika je svjedočila njegovom superiornom radu nogu i brzim kombinacijama koje su pogađale metu. Rumunj, iako čvrst, polako je gubio dah pred naletima "Thundera". Plantić je boksao, za sebe specifičnog, klasičnog boksačkog stava kojeg bi po potrebi tek neznatno modificirao. U prvoj rundi demonstrirao je sjajne defenzivne tehnike. Rumunj je često udarao "u prazno", a Plantić bi onda iz žustrih kontri kažnjavao njegove greške.

Ključni trenutak došao je u trećoj rundi, kada je Plantić serijom udaraca prisilio suca da prekine borbu. Prvotno je koristio pukotine u "duplom deku" Rumunja da bi potom krajem treće runde s dva vezana krošea poslao Paraschiveanua na pod. Tako je dodao još jedan tehnički nokaut svom dosjeu.

Ova pobjeda je još jedan korak prema vrhu svjetskih ljestvica. Plantić je već sada 9. po WBC-u i 13. po BoxRecu, u kategoriji kojom vlada velika zvijezda, Saul "Canelo" Alvarez. Ova pobjeda dodatno cementira Plantića kao najbolje rangiranog hrvatskog boksača na svjetskim rang ljestvicama, uz Filipa Hrgovića naravno.

Podsjetimo, ovo je Plantićeva prva obrana titule, nakon što je u travnju ove godine osvojio pojas protiv Jacka Cullena. Paraschiveanu je, s druge strane, svoj zadnji meč imao u listopadu 2022., no povratak u ring nije bio uspješan kako je priželjkivao.

Priredba, koju je organizirao Universum Boxing Promotions, također je uključivala glavnu borbu večeri između Younesa Zarree i Ermala Hadribeaja, no mnogi su gledatelji kao pravi dragulj večeri vidjeli upravo Plantićev impresivan nastup.

Vođen Ivanom Dijakovićem, Plantić nastavlja nezaustavljivo napredovati, a s ovom pobjedom još je bliže vrhu svjetske boksačke elite. Za navijače, ali i stručnjake, postaje sve jasnije – Luka Plantić je sadašnjost i budućnost hrvatskog boksa, a put prema vrhunskim naslovima tek se zahuktava.

Linker
11. rujan 2024 12:19