K1 i Boks

(VIDEO) Mayweather se poigrao Gottijem, meč obilježio jedan od najbizarnijih trenutaka u boksačkoj povijesti

Floyd Mayweather

 Screenshot/DAZN
Iako je revanš prošao mirnije u odnosu na prvu borbu, svejedno nije bio lišen bizarnosti - i to kakvih

Revanš između Floyda Mayweathera i Johna Gottija III. završio je očekivano - dominacijom "Moneyja" - i u doslovnom i u metaforičkom smislu. Mayweather se u Mexico Cityju poigravao unukom pokojnog mafijaškog "bossa" Johna Gottija u praktično svakoj razmjeni tijekom osam rundi, te unatoč zvižducima u dvorani opetovano "podebljao" svoj bankovni račun. S obzirom na ekshibicijsku narav meča, službenog bodovanja nije bilo, no jasno je tko je bio neformalni pobjednik,

"Gotti je čvrst kao čavao" rekao je Mayweather nakon borbe pa dodao: "Morali smo prirediti predstavu za ljude. Želim zahvaliti Gottiju što je čovjek od riječi".

Podsjetimo, Mayweatherov prvi ekshibicijski meč s Gottijem u lipnju 2023. godine završio masovnom tučnjavom i kaosom unutar ringa. Iako je ovog puta borba prošla u mirnijem tonu, svejedno nije bila lišena bizarnosti. U drugoj je rundi, naime, sudac upozorio Mayweathera na udarce u stražnji dio glave koje je ocijenio ilegalnima. Mayweather je protestirao i tjerao suca iz ringa, a na koncu ga - i istjerao. Cijela situacija završila je tako da je, nakon Mayweatherovih protesta, dotični sudac napustio ring, a umjesto njega je ušao novi sudac i preuzeo dužnosti svog prethodnika. Kako je izgledala jedna od najbizarnijih sekvenci u modernoj boksačkoj povijesti, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

Linker
05. rujan 2024 10:29