K1 i Boks

(VIDEO) Mike Tyson održao duel na tri runde s morskim psom i pobijedio!

 screenshot
Održan je duel između Mikea Tysona i morskog psa u produkciji Discovery Channela

Ekipa s Discovery Channela jako se dobro potrudila kroz marketing "upakirati" priču meča Mikea Tysona i velike bijele psine, kako je prvobitno najavljen "Tyson vs. Jaws" program, kao dio tradicionalnog "Shark Weeka", koji vjerojatno najveća dokumentarna televizijska mreža organizira svakog ljeta. Kroz tu promociju uspjeli su navesti gledatelje da pomisle kako će dobiti priliku vidjeti boksački duel Mikea Tysona i morskog psa. Duel na tri runde je na kraju viđen, no ne boksački. Ipak je ovdje znanost bila na prvom mjestu.

Tyson je zapravo odradio duel na tri runde s više različitih morskih pasa, koji je izgledao ovako: U prvoj rundi Tyson je morao roniti zajedno s njima, dok je u drugoj rundi pušten na dno otvorenog mora, gdje je cilj bio odgurnuti morskog psa, ako mu priđe previše blizu. Ono najteže, za što je sam Tyson rekao da se nasrmt uplašio, bila je treća runda. U njoj je Tyson morao uhvatiti morskog psa u zahvat i dovesti ga u stanje imobilnosti.

Kamere su snimile Tysona kako je u tom uspio, a dio snimke objavljen je i na Facebooku Shark Weeka.

Iz Discoveryja su ovu Tysonovu pobjedi proglasili nokautom, a njega su prozvali svjetskim prvakom morskih pasa. Na kraju su zahvalili gledateljima uz objašnenje kako je ovo sve odrađeno u svrhu znanosti.

Tyson se sad može vratiti treningu za meč protiv Roya Jonesa Jr., koji je doživio promjenu termina. Umjesto 12. rujna, meč će se održati 28. studenog.

Linker
18. travanj 2024 15:03