K1 i Boks

(VIDEO) Nevjerojatno! Furyjev otac savršeno prognozirao meč s Wilderom, pogledajte što je rekao za Joshuu: 'Plakat će!'

John Fury i Anthony Joshua
 screenshot/Youtube
Nakon što je Tyson Fury uvjerljivo savladao Deontaya Wildera, oduzevši mu titulu WBC prvaka svijeta teške kategorije, u prvi plan je nekako iskočila prognoza njegovog oca Johna, nastala nedugo prije nego se meč dogodio. On je u potpunosti pogodio kako će meč izgledati, a nakon takve uspješnosti prognoze svakako se vrijedi prisjetiti kako je prognozirao eventualni okršaj njegovog sina protiv Anthonyja Joshue.

John Fury gostovao je u BT Sports studiju, gdje je u društvu dva novinara, ali i dva velika boksača, Davida Hayea i Paulieja Malignaggija, analizirao meč njegovog sina Tysona protiv Deontaya Wildera, koji se u tom trenutku tek trebao dogoditi. Fury se u tamo našao pod žešćom paljbom dva spomenuta bivša boksača i to prije svega zbog svojih izjava kojima je prognozirao kako Wilder nema nikakve šanse da bi Tyson trebao pobjedu ostvariti upravo na onakav način kako je na kraju zapravo i uspio. Haye i Malignaggi jednostavno nisu vjerovali da će Fury odraditi meč kako je najavio, odnosno da će biti agresivan i ići po nokaut. To su, kao uostalom i mnogi analitičari, smatrali putem u poraz.

"Postoji način za nokautirati Wildera, neće Tyson trčati prema njemu s bradom dignutom prema gore. Tyson je bio bolji od njega već u prvom meču, a tada nije niti trebao biti u ringu. Kad se Wilder nađe pod pritiskom, neće mu biti dobro. Slomit će se, a kad se slomi, to će se osjetiti do Manchestera i nazad. Mogu se kladiti s vama u 50 ili 100 tisuća funti", rekao je tim putem John Fury, a Haye i Malignaggi nisu se složili s njim. Upitali su ga zar uistinu smatra kako Wilder ne može niti malo napredovati od onoga što je pokazao u prvom meču. On je to još jednom potvrdio:

"Wilder se nije borio protiv ikoga bitnog. Lennox Lewis, Mike Tyson, Evander Holyfield, da se netko od njih 2018. godine borio protiv mog sina, završio bi ga u dvije runde. On tada nije niti trebao biti u ringu, imao je obješenu kožu poput ispuhanog balona. Ja sam bio u boljoj formi od njega. Bio je poput malog mačeta, ali rekao je kako je njegova volja i samopouzdanje ono što se dovoljno za pobjedu, budući da Wilder to nema", objasnio je.

Nakon podosta precizne prognoze onoga što se na kraju dogodilo, svakako zanimljivo izgleda pogled otprilike godinu dana u nazad. John Fury tada je prognozirao eventualni meč njegovog sina protiv Anthonyja Joshue. Kako je to trenutno nešto o čemu se vrlo glasno govori, zanimljivo je vidjeti što je tim putem u razgovoru za IFL TV rekao.

"Znate kako su vanzemaljci godinama ispred nas prema korištenju svog mozga? Toliko je moj sin ispred Joshue po pitanju boksačkih vještina. Vjerujem da sam vam dao neku sliku onoga na što mislim. Joshua nema nikakve šanse. On se jako sporo kreće, ima neke brze udarce i toga se pridržava. Jedan, dva, lijevi kroše dok mu je brada visoko u zraku. Vidjeli ste kako dobiva batina kad mu se postavi pritisak. A Tyson bi napravio puno više od nekog običnog pritiska", rekao je John Fury i to u vrijeme dok Joshua još uvijek nije doživio svoj prvi poraz, onaj od Andyja Ruiza u New Yorku. Još je dodao konačnu prognozu:

"Plakat će nakon četiri runde. Mahat će i bacat će divlje udarce, a onda će samo završiti na podu. Bit će do kraj! Daj mi nazad te pojaseve koje si ukrao, ološu jedan. I to je to."

Da bi došlo do meča Furyja i Joshue, prvi će vjerojatno još jednom morati savladati Deontaya Wildera, dok Joshui slijedi ispit u liku Kubrata Puleva. Nakon toga bi trebala biti uklonjene sve prepreke održavanju jednog od najvećih boksačkih mečeva novijeg doba. Meča koji bi dao prvog apsolutnog svjetskog prvaka teške kategorije od 1999. godine te ujedno i prvog uopće odmah je WBO ušao među elitne organizacije.

Linker
26. travanj 2024 16:45