K1 i Boks

(VIDEO) Nokaut dana: Boksač svog protivnika udarcima katapultirao iz ringa

screenshot
Oxon Hill jučer je ugostio boksačku priredbu Top Rank Boxinga, koju je predvodio meč Teofima Lopeza i Masayoshija Nakatanija. No, trenutak za pamćenje ostavio je meč teške kategorije u kojem je Cassius Chaney svog protivnika udarcem izbacio van ringa.

Cassius Chaney talentirani je teškaš koji polako gradi svoju karijeru, a prilika za nastupiti na priredbi Top Rank Boxinga savršeno mu je poslužila za predstavljanje svijetu. U svom 16. profesionalnom meču (slavio je u svih prvih 15) savladao je Joela Caudlea nokautom u prvoj rundi i to tako da je svog protivnika udarcima poslao van iz ringa.

Naime, tijekom jedne serije udaraca, Caudle je završio žestoko uzdrman i to tako da je u pokušaju zadržavanja ravnoteže izletio kroz konopce ringa. Već to bi trebao biti znak da je meč gotov, tako da možemo to isto okarakterizirati kao nokaut, iako nije bilo tako. Sudac je pustio Caudleu da se vrati u meč, no vrlo brzo je isti prekinuo kad je vidio da Chaney u potpunosti dominira.

Dakle, iako samo izlijetanje Caudlea iz ringa nije okarakterizirano kao nokaut, mi ćemo ga takvim nazvati. Dovoljno je impresivno da bi se našlo u rubrici Nokauta dana. Zanimljivo, iako je do sada ostvario omjer od 16 pobjeda i niti jednog poraza, Chaney i dalje nije našao svoje mjesto među Top 100 teškaša prema BoxRecu. No, ako nastavi raditi ovakve stvari na eventima velikih promocija poput Top Ranka, to bi se vrlo brzo moglo promijeniti. Impresivan potez možete pogledati iz dva različita kuta.

Linker
20. travanj 2024 05:13