K1 i Boks

(VIDEO) Novinar Whyteu: 'Zašto se smiješ?' Whyte odgovara: 'Zato što je Wilder dobio taaakve batine...!'

Dilian Whyte
 Screenshot (YouTube)
I dalje se nisu stišale reakcije na vrlo uzbudljiv boksački vikend iza nas i šok koji je Tyson Fury priredio svima onima koji su tipovali na Deontayja Wildera uoči velikog revanša u Las Vegasu. Jedan od onih koji likuju nakon katastrofe "Brončanog bombardera" je i izazivač Dilian Whyte.

U razgovoru za Sky Sports Boxing Whyte je detaljno analizirao meč iz MGM Grand Garden Arene ustvrdivši "kako je Wilder napokon razotkriven, a da bi on učinio isto, uz iznimku da bi za zaista nokautirao".

Whyte, koji je dugo vremena agitirao za meč protiv Wildera no nikada nije došao na red, je nahvalio taktički i tehnički dio Furyjevog nastupa.

"Deontay Wilder je kukavica i nasilnik. Ako ideš na njega i ako ga stišćeš, on ne zna ništa. I zato sam toliko dugo agitirao za meč protiv njega. Duboko u sebi sam zao da bih mu napravio isto i gore!", započeo je svoju analizu Whyte te je nastavio:

"Fury je dobro shvatio... Osim što ovaj ima tu snažnu desnicu, on nema apsolutno ništa. On je čak ne zna niti zamaskirati iza prednjeg direkta, iza krošea. On je samo baca. Obično uhvati ljude na spavanju, kada se opuste na trenutak. Ali Tyson mu je to uzeo pritiskom. Dobro je odradio posao. Sretan sam radi Tysona i radi toga što je učinio. Otišao je u Ameriku i prebio je tkz. prvaka. Znao je da je taj tip prevara!"

Whyte je prokomentirao i Wilderovu ispriku koju je ponudio javnosti i fanovima nakon meča. A ona zvuči zaista bizarno i glasi da mu je noge izmorilo preteško odijelo koje je nosio tijekom izlaska u ring.

"Očito taj puši neku dobru robu. Odrastao si čovjek, o čemu ti pričaš? Pa valjda si probao to odijelo prije meča? Imao si sigurno tri ili četiri probe za ovako velik meč i nisi shvatio da je to preteško i da bi ti moglo umoriti noge?! Pričaš samo gluposti čovječe!"

"Ovo vam pokazuje koliko sranja taj tip može ispričati, koliko je on zabrijao. O čemu ti pričaš? Kakvo odijelo, kakve noge? To je ludo! Što nije našao nekoga da ga nosi kao što je to učinio Tyson Fury?", pita se Whyte.

U jednom trenutku intervjua Whyte se počeo gotovo histerično smijati. Upitan zašto se smije od strane reportera, britanski boksač odgovara - "zato što je dobio takve batine..."

"Zato, zato... toliko gluposti je ispričao. Priča da hoće nekog ubiti, da hoće ostaviti truplo u ringu, da je najjači udarač u diviziji, da bi pobijedio Alija i Tysona u najboljim danima... Ne, ne bi ih mogao pobijediti. On nema ono što su oni imali. To su boksači koji su bili izuzetno čvrsti, imali su velik boksački IQ, sjajno su se kretali, imali su odličan prednji direkt. On ima samo tu desnu ruku, a kako je visok i mršav, nitko ga ozbiljno ne shvati i zato protivnike uhvati na spavanju. On je tako smiješan čovjek!", zaključuje Wyhte.

Linker
20. travanj 2024 15:05