K1 i Boks

(VIDEO) Ono što je Rozanski napravio Babiću, Okolie je njemu! Britanac prošao kroz Poljaka i osvojio WBC pojas!

Lawrence Okolie i Lukasz Rozanski

 Screenshot/BOXXER
‘The Sauce‘ je isporučio dominantnu boksačku prezentaciju na gostujućem terenu i postao novi svjetski ‘bridgerweight‘ prvak

Dolazim tamo pobijediti njihovog tipa, nikad se nije susreo s nekim kao što sam ja. Ovako je, za Sky Sports, govorio Lawrence Okolie uoči njegovog meča s Lukaszom Rozanskim, a onda nekoliko sati kasnije i oživotvorio svoje riječi te - u ringu Hale Podpromie u posljom Rzeszowu - nokautirao domaćeg predstavnika u prvoj rundi, nanijevši mu tako prvi poraz u profesionalnoj karijeri i otevši pojas WBC-ovog prvaka u "bridgerweightu".

Mogli bismo povući paralelu s borbom između našeg Alena Babića i Rozanskog, pa reći da je Okolie 38-godišnjem Poljaku napravio praktično isto ono što je on, 13 mjeseci ranije, napravio "Savageu".

Britanski boksač, naime, preuzeo je inicijativu odmah nakon zvuka početnog gonga, boksao s prednje noge i vršio pritisak na Rozanskog. Iako je potonjeg publika u njegovom rodnom gradu, očekivano, pokušala nositi do nove pobjede, Okolie je imao druge planove i uspješno kombinirao udarce u glavu i tijelo svog protivnika, a onda, minutu i 10 sekundi prije kraja prve runde, ispalio snažan desni kroše koji je odsjeo na glavi Rozanskog i grubo ga prizemljio. Poljak se pridigao i, nakon što mu je sudac odbrojao do osam, nastavio borbu, no uslijedila je nova doza intenzivnog pritiska sa suprotne strane. "The Sauce" ga je pritisnuo na konopce i silovitim zadnjim direktom ponovno poslao u novi "knockdown". Rozanski se žalio da je dobio udarac u potiljak, no sudac mu je neumoljivo brojao, a nakon što je došao do osam, Poljak je ipak nastavio meč.

Uslijedio je tada novi "uragan" budući da ga je 31-godišnji Britanac zasuo serijom udaraca, koju je zaključio s dva desna krošea, a onda i desnim aperkatom, nakon kojeg je Rozanski ponovno završio na tlu. Poljak se nekako uspio pridići, no bio je potpuno dezorijentiran i vidno uzdrman, pa je sudac odlučio sačuvati ga daljnje štete opasne po zdravlje i zaustaviti meč.

Bila je to 21. pobjeda za Okolieja u profesionalnoj karijeri kojom je svojoj kolekciji, uz WBO pojas u "cruiserweightu" (kojeg je držao od 2021. do 2023.), sada pridodao i ovaj WBC-ov u "bridgeru".

"Mislim da je ovo bio najbolji trenutak u boksu za mene. Nova težina, vratio sam nokautersku moć, rekao sam da ću od prve runde ići po nokaut i to sam i učinio", rekao je nakon dominantnog trijumfa na gostujućem terenu.

Linker
17. lipanj 2024 05:04