K1 i Boks

(VIDEO) ‘Ovo nije obični ‘trailer‘, ovo je umjetnost‘: Jesu li Saudijci upravo složili najbolji boksački ‘trailer‘ u povijesti tog sporta?

Terence Crawford i Israil Madrimov

 Screenshot (matchroom Boxing)
Boksački fanovi diljem svijeta oduševljeni su najnovijim uratkom iz Turkijeve ‘‘tvornice‘‘

Ulazak Saudijaca na boksačko tržište donio je brojne pozitivne promjene. Sve češće svjedočimo uparivanjima ponajboljih boksača na svijetu, a promijenila se i koncepcija boksačkih evenata.

Dugi niz godina eventi su bili sastavljeni od jednog do eventualno dva velika meča, a ostali mečevi samo bi popunjavali brojku i ne bi privlačili pažnju šire mase. Saudijci su to promijenili organizacijom nekoliko spektakularnih evenata na kojima je gotovo svaki meč bio dostojan glavne borbe večeri.

Novi spektakl u režiji Saudijaca čeka nas 3. kolovoza (osmi mjesec). Zanimljivo je kako event neće biti održan na području Saudijske Arabije, nego u Las Vegasu. Turki Alalshikh i njegov tim odlučili su krenuti s ekspanzijom izvan Saudijske Arabije, a s vrlo interesantnim ‘‘fight cardom‘‘ dolaze u Vegas.

Tako će na uvodnom dijelu programa nastupiti boksači poput Andyja Ruiza (vs. Jarrell Miller), Martina Bakolea, Jareda Andersona, Andyja Cruza (vs. Antonio Moran), Isaaca Cruza (vs. Jose Valenzuela), Davida Morrella (vs. Radivoje Kalajdžić) itd.

Mjesto u glavnoj borbi večeri dobio je najbolji boksač današnjice, Terence Crawford (40-0). Neporaženi američki boksač okupira prvo mjesto na gotovo svim relevantnim ‘‘P4P‘‘ ljestvicama, a iza sebe ima statuse apsolutnog svjetskog prvaka u dvije različite težinske kategorije. Nakon što je izdominirao velter kategorijom, Crawford kreće dalje, u super velter kategoriju.

Israil Madrimov boksač je koji će se suprotstaviti Crawfordu u Las Vegasu, a ulog su WBA titula svjetskog prvaka i status WBO-ovog privremenog svjetskog prvaka. 29-godišnji Madrimov daleko je neiskusniji od Crawforda, ali u meč ulazi kao neporaženi svjetski prvak i Eddie Hearn najavljuje kako ‘‘Buda‘‘ čeka meč puno teži od očekivanog.

Ne sumnjamo da će Madrimov dati svoj apsolutni maksimum, jer prilika za skinuti ovakav skalp nekima se nikada ni ne pruži tijekom boksačke karijere. Madrimov je poprilično rano u karijeri došao do velike prilike i sigurno će dati sve od sebe da ju iskoristi.

Tri tjedna dijele nas od tog meča i spektakla u Las Vegasu, a Saudijci su jučer izbacili ‘‘trailer‘‘ kojim najavljuju meč između Madrimova i Crawforda. Odmah ćemo reći kako su ponovno nadmašili visoke granice koje su postavili prethodnim ‘‘trailerima‘‘. Mnogi boksački fanovi složni su kako je ovo najbolja najava meča u povijesti boksa. Filmić koji traje nešto više od tri minute prava je umjetnost i ako ste boksački fan, ovo ne smijete propustiti.

Video je ispod teksta, preostaje vam uživati!

Linker
04. rujan 2024 07:31