K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte atmosferu u pripremnom kampu Deontaya Wildera uoči meča protiv Zhanga: ‘Ja sam kakav jesam‘

Deontay Wilder

 Fayez Nureldine/afp/profimedia
Bliži se 1. lipanj, a samim tim nas očekuje još jedan boksački praznik u kojem će Wilder pokušati preporoditi svoju karijeru

Deontay "The Bronze Bomber" Wilder je postavljen kao "kapetan" momčadi Mathcroom Boxinga uoči svojevrsnog timskog okršaja protiv Queensberry Promotionsa. Wilder je nakon razočarajućeg meča protiv Parkera ipak odlučio pronaći novu nadu za svoju boksačku karijeru.

Eddie Hearn je prilikom gostovanja na Sky Sportsu rekao da njegov novopečeni pulen je uspio pronaći novu energiju za svoju boksačku karijeru: "On je nakon dvije potkapacitirane izvedbe odlučio povratiti stari sjaj".

Pripreme Wildera se reflektiraju na rečenici "Mene je Bog stvorio kakav jesam, zašto bih onda to mijenjao" odnosno parafrazirano Wilderova želja je povratiti staru nokautersku snagu koja ga je krasila u preko 40 nokauta, a u mnogim od njih je obranio WBC-ov naslov prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Wildera već dugo vodi njegov sadašnji trener Malik Scott, inače njegov bivši protivnik koji je nokautiran u prvim rundama njihovog dvoboja. Scott je istaknuo kako je atmosfera u Wilderovoj rodnoj Alabami tijekom priprema bila na zavidnoj razini te da se radi o potpuno drugačijem pristupu nego onom protiv Josepha Parkera.

Linker
13. lipanj 2024 18:57