K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako 18-godišnji Andy Ruiz baca u nokdaun bivšeg UFC prvaka!

Ruiz vs. Arlovski - sparing
 YouTube (Screenshot)
U iščekivanju velikog boksačkog revanša koji je napokon dogovoren i koji će se dogoditi 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji, odlučili smo provjeriti što sve nudi video servis YouTube kada govorimo o aktualnom svjetskom prvaku Andyju Ruizu jr-u. I našli smo mnogo toga zanimljivog. Za vas smo izdvojili sparing s bivšim UFC prvakom Andreijem Arlovskim.

S obzirom da je Andy Ruiz jr. bio relativno nepoznat široj sportskoj javnosti sve dok nije šokirao svijet nokautiravši Anthonyja Joshuu, mnogo zanimljivih detalja iz njegove karijere nisu bili poznati do sada. Jedan od njih je i taj da je dosta dugo radio s vjerojatno najpriznatijim svjetskim boksačkim stručnjakom Freddiejem Roachom u slavnoj dvorani "Wild Card Boxing Gym". U tom je periodu Ruiz još uvijek bio amater koji se 2008, kao 18-godišnjak, pokušao domoći Olimpijskih igara u Pekingu pod meksičkom zastavom. No, nije uspio. Zaustavljen je u kvalifikacijskim turnirima od Oscara Rivasa i Roberta Alfonsa, koji su se obojica kasnije uspjeli domoći olimpijskog turnira. Ruiz je amaterski karijeru na koncu završio s impresivnim "scoreom" od 105-5 te se kao 19-godišnjak, 28. ožujka 2009., otisnuo u profesionalce. Profi debi je odradio u meksičkoj Tijuani nokautiravši sunarodnjaka Miguela Ramireza već u prvoj rundi.

Na YouTube servisu možete pronaći jedan od njegovih sparinga dok je još bio amaterski boksač i dok je trenirao u slavnoj dvorani Freddieja Roacha, vjerojatno se pripremajući baš za profesionalni debi (rujan 2008.). Ako ste MMA fan, onda će vam ovaj video biti još zanimljiviji jer je na drugoj strani ringa bivši UFC prvak Andrei Arlovski. U tom trenutku Ruiz je imao 18 godina, a Bjelorus 29 i bio je doslovno na vrhuncu svoje karijere. "Pitbull" je nekoliko mjeseci ranije napustio UFC i preselio se u tada vrlo ambiciozni Affliction, koji je trebao biti sljedeća velika stvar u MMA sportu i koji je tada bolje plaćao bolje od elitne promocije.

U samo pola runde sparinga, koliko je prikazano na videu, može se jasno vidjeti koliki je zapravo potencijal već tada bio Andy Ruiz jr. Iako je na drugoj strani bio 11 godina stariji donedavni UFC prvak u teškoj kategoriji poznat upravo po svojoj boksačkoj vještini, Ruiz je vrlo mirno i sigurno odradio rundu. U jednom trenutku je uspio povezati kombinaciju lijevi kroše/desni direkt, koja je snažno sjela na bradu Arlovskog i Bjelorus je na trenutak posrnuo našavši se na podu. Nokdaun je trajao tek nekoliko trenutaka pa se vrlo brzo vratio na noge i nastavio boksati. Šteta što nam ova YouTube snimka ne nudi malo više materijala i još pokoju rundu. Ali i ovo je pravo blago za borilačke fanove!

Linker
19. travanj 2024 13:28