K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je 15-godišnji Tyson ‘zaledio‘ protivnika brutalnim nokautom za samo osam sekundi

Mike Tyson

 Screenshot/X (Historic Vids)
‘Iron Mike‘ već je kao tinejdžer plijenio svojom snagom i eksplozivnošću

Manje od dva mjeseca dijeli nas od povratka velikog Mikea Tysona u ring. Bivši apsolutni prvak teške kategorije boksa, kao što je poznato, u svom će povratničkom meču odmjeriti snage s YouTuberom Jakeom Paulom. Sukladno tome, posljednjih se tjedana intenzivno radi na promociji predmetne borbe, a isplivala je i stara snimka koja pokazuje 15-godišnjeg "Iron Mikea" u akciji.

Na društvenim je mrežama, naime, viralan postao videozapis koji prikazuje 15-godišnjeg Tysona kako, 1981. u finalu juniorskih nacionalnih Olimpijskih igara, protiv Joea Corteza, isporučuje brutalan nokaut za samo osam sekundi. Odmah po zvuku početnog gonga, krenuo je na svog protivnika, demonstrirao sebi svojstvene kretnje, a onda ispalio šest-sedam eksplozivnih udaraca od kojih je prijeloman bio posljednji desni kroše - nakon kojeg je priča bila gotova. Iako je bio još tinejdžer, legendarni teškaš već je u toj dobi imao muskulaturu odraslog muškarca, a njegova snaga i eksplozivnost doista su bile impresivne. Kako je Tyson tada izgledao u ringu i kako je ekspresno "zaledio" Corteza, pogledajte u videozapisu koji slijedi.

Podsjetimo, samo pet godina kasnije Tyson je tehničkim nokautom pobijedio Trevora Berbicka, te se, s 20 godina i 145 dana, okrunio WBC-ovim naslovom - kao najmlađi teškaški prvak u povijesti

Linker
23. svibanj 2024 10:17