K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte kako je britansko 22-godišnje teškaško čudo upisalo novu pobjedu ekspresnim nokautom

Daniel Dubois
 Instagram
Prošlog vikenda svoj 13. profesionalni boksački meč imao je 22-godišnji britanski teškaš Daniel Dubois, a u njemu je još jednom potvrdio svoj ogroman potencijal. Do sada neporaženog Ebenezera Tetteha iz Gane završio je već u prvoj rundi.

Dubois (13-0, 12 KO) je u svom prethodnom meču uzeo britansku teškašku titulu, savladavši Nathana Gormana, a sad je istoj pridodao titulu Commonwealtha, kao i WBO International titulu teške kategorije. Do sada neporaženi boksač iz Gane pokazao se kao nedostojan protivnik po mnogima najvećem talentu svjetskog boksa teške kategorije.

Boksač koji je ranije ovog mjeseca napunio tek 22 godina još jednom je impresionirao svojom kombinacijom snage, brzine i tehnike, za koju se mora priznati kako je svakim nastupom sve bolja. Već u samom uvodu meča, Dubois je agresivno napadao prednjim direktom, putem kojeg je tražio prostor za desni kroše. Meta spomenutog direkta konstantno se mijenjala i vidjelo se kako će podosta rezervirani Tetteh imati problema s tim. Ipak, poseban problem bio je u spomenutom desnom krošeu, za koji je Dubois čekao priliku te bi ga tražio u trenucima kad Ganac pokušava blokirati direkt.

Tetteh je prvi put pao nakon nešto manje od dvije minute. Dubois ga je otvorio s kombinacijom četiri udarca, da bi se onda odmaknuo, pogodio dva direkta u blok, nakon toga lijevi direkt u tijelo te na kraju upravo spomenuti desni kroše u bradu. Podigao se Ganac na noge, no nova serija mladog "Dynamitea" dovodi do novog brojanja. Odmah se ustao, no sudac mu nakon brojanja nije dozvolio nastavak meča i tako je Dubois položio još jedan ispit na putu prema svjetskog vrhu.

Vrlo pametno s Duboisom radi njegov promotor Frank Warren (promotor Tysona Furyja). Pokušava mladog boksača oboružati sa što više manjih titula, da bi mu dodatno dao na vrijednosti kad dođe vrijeme za ozbiljnije ispite. Ova pobjeda dovela ga je do 28. mjesta ljestvice teške kategorije prema Boxrecu, no teško je očekivati da će do druge polovice iduće godine biti i u pričama za neku od najvećih titula. No, svakako je samo još jedno u nizu imena koje bi tešku kategoriju idućih godina trebala učiniti vjerojatno najzanimljivijom u svjetskom boksu. Hrgović, Yoka, Joyce, Kabayel, Kownacki i Milas samo su neka od imena koja tek dolaze. Bit će gusto u vrhu i brže nego što možemo pomisliti.

Pogledajte spomenuti meč čiju kompletnu snimku donosi BT Sports.

Linker
23. travanj 2024 07:30