K1 i Boks

(VIDEO) Pogledajte sučeljavanje Joshue i Puleva: 'Ja sam taj koji će zadnji ostati na nogama'

Anthony Joshua i Kubrat Pulev
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
Svjetski prvak i njegov izazivač puni samopouzdanja ulaze u veliku bitku za teškaške titule

U četvrtak je održana posljednja press konferencija pred veliki boksački meč u londonskoj Wembley Areni.

Svjetski prvak Anthony Joshua (23-1) i njegov izazivač Kubrat Pulev (28-1) spremi i puni samopouzdanja ulaze u borbu za WBA, IBF, WBO i IBO titule. Njihov dvoboj milijuni će pratiti ispred malih ekrana, a 1000 sretnika i s tribina Arene koja zbog pandemije koronavirusa ovoga puta neće biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Joshui će ovo biti prvi nastup u 2020. godini i da živimo u nekim boljim vremenima on bi gotovo pa sigurno napunio bilo koji stadion u Velikoj Britaniji. Ali i ovih tisuću gledatelja pomak je nabolje...

"Dobro je to za navijače, ali ja sam fokusiran na Puleva. Ne radi se tu o nekom nepoštivanju fanova, ali ispred sebe imam ozbiljan izazov i to je sve o čemu razmišljam. Kada pobijedim, onda mogu uživati", rekao je aktualni prvak.

Joshua je u očima kladionica veliki favorit i tečaj na njegovu pobjedu iznosi siromašnih 1,10. S druge strane, 'bookmakeri' kao da uopće ne vjeruju Pulevu na čiju se pobjedu koeficijenti kreću između 6 i 7.

Neki bi mogli reći da Joshuu čeka lagana šetnja, možda čak i neki brzi prekid, ali 'AJ' tvrdi da je spreman i za borbu do posljednjeg zvona.

"Ja sam borac za 15, a ne 12 rundi. Sposoban sam 'nositi' svoju izdržljivost, boksački IQ, koncentraciju i snagu sve do posljednjeg zvona. Definitivno ću primiti neke udarce, ali i on će. No, ja ću biti taj koji će ostati zadnji na nogama", samouvjereno će Joshua.

Pulev je u dosadašnjoj karijeri upisao samo jedan poraz i to još 2014. godine kada ga je u Hamburgu nokautirao legendarni Vladimir Kličko.

39-godišnji bugarski udarač još se, podsjetimo, 2017. trebao obračunati s Joshuom no tada je svoj nastup morao otkazati zbog ozljede.

"Dugo sam čekao i znao sam da će ponovno doći do ove borbe. Sada sam zdrav i nemam 22 godine, ali sam spreman i posjedujem sve što mi je potrebno da budem prvak. Istina, 2017. sam bio mlađi, ali se tada nisam mogao ni boriti, kao ni trenirati. Svjestan sam i toga da mi nije ostalo previše vremena, ali sad sam spreman. Poštujem Anthonyja, on je olimpijski i svjetski prvak. Radi se o dobrom borcu, ali, ponavljam, imam sve što trebam da postanem novi prvak svijeta", poručio je izazivač.

Sučeljavanje Puleva i Joshue pogledajte u nastavku članka:

Linker
24. travanj 2024 08:55